sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Teater

Självgod som fan

Med Per Grankvist

En föreställning av Per Grankvist om den svenska självbilden, storsvenska företag och vår vilja att förändra världen.

Våren 1976 står folkhemmet äntligen helt färdigt efter fyra decennier av socialdemokratisk planering. Staten tar ansvar från vagga till graven, medan medborgarnas och företagens uppgift är att betala in så mycket skatt som möjligt. Det är alla ganska nöjda med. Men så kritiserar Astrid Lindgren plötsligt skatterna och Sverige slungas in i en identitetskris. Den hösten vinner de borgliga valet för första gången på jättelänge och allt förändras. Eller?

I föreställningen petar journalisten och författaren Per Grankvist på den svenska självbilden med humor och värme. Är det svenska systemet verkligen bäst i klassen, vad gör svenska företag så överlägsna och var kommer viljan att rädda världen ifrån? Välkommen en föreställning som förändrar ditt sätt att se på Sverige, två dagar innan nationaldagen.

Av och med: Per Grankvist.
Producent: Elcim Yilmaz.

Per Grankvist är journalist, författare och folkbildare. Han syns regelbundet i media för att kommentera aktuella händelser och har skrivit för Sydsvenskan, SvD och Expressen.

Besök hemsida