sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Humor / Performance / Teater

Slå pattarna i taket

Cabaret späckad av dans, musik och gränsöverskridande feministisk humor

Bered dig på allt! När systrarna Kronlöfs vassa tungor tar över Sveriges scener, vrids dina sinnen ut och in. För en generation uppvuxen med sociala medier är You Tube snarare en religion än ett begrepp. Duon Bianca och Tiffany Kronlöf har besökt tusentals svenskar via just datorn och etablerat en egen normkritisk humorgenre.

SVT plockade snabbt upp dem i humorserien Full Patte och Södra Teatern är inte sen att följa efter. Uppbackade av musikern Thom Gisslén bjuder Tiffany och Bianca på ett färgsprakande helkvällskaos där inget ämne går säkert.

2012 gjorde systrarna succé i sociala medier med videon Så jävla PK samt Shit Snubbar say. Bianca är också grundare av teatergruppen Gruppen och har synts i uppsättningar på såväl Dramaten som Stadsteatern. Tiffany har en bakgrund som musiker och feministisk reggaeartist.

”Systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf har seglat upp som två av de största feministiska förebilderna vi har i det här landet.” /Nöjesguiden

 

riksteatern_logo_invert


Presenteras av Riksteatern. Med reservation för eventuella ändringar.