sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Södran stories

2019 års viktigaste händelser

Mycket har hänt på Södra Teatern under 2019. Här lyfter vi några av årets viktigaste händelser.

Nya nöjeschefer på Södra Teatern

Scocco & Grape blåser nytt liv i Södermalms klubbliv! Södra Teatern inleder det nya året med att presentera två nya nöjeschefer, Stella Scocco och Stina Grape. I samband med detta presenteras även Edvin Endre som kreativt ansvarig för Champagnebaren. Den 24 januari öppnas dörrarna till klubbverksamhetens nysatsning efter ett kortare uppehåll och besökarna kommer bjudas på en klubbkväll fylld med musik av olika genrer.

Södra Teaterns vd Samuel Laulajainen erbjuder statyn av Zlatan Ibrahimovic nytt hem på Mosebacketerrassen

Södra Teaterns vd: Flytta Zlatan till Mosebacke

Samuel Laulajainen, vd för Södra Teatern i Stockholm, uppmanar Malmös politiker att flytta den vandaliserade statyn av Zlatan Ibrahimovic till Mosebacketerrassen.

På Södrans scener 2019

Södra Teaterns konstnärliga ledare och programchef Fredrik Granberg listar årets programpunkter och akter på Södra Teatern.

Krogshow Restaurang Mosebacke Södra Teatern

Krogshowen ska leva på Mosebacke igen

Efter en höst med fullmatat program i Södra Teaterns nya bar Groggen är det nu dags för Restaurang Mosebackes anrika scen att leva igen. Våren 2020 kommer krogshowen tillbaka till Södran med start redan den 21 januari. 

Lo Kauppi återvänder till Stora Scen

Martina Montelius pjäs “Föddhora” med Lo Kauppi spelades för utsålda hus på Teater Brunnsgatanfyra. Nu, på grund av den stora efterfrågan, flyttas pjäsen till Södra Teaterns Stora Scen.

Nyår på Södra Teatern

Sensationellt nyårsfirande

Södra Teatern bjuder traditionsenligt på Stockholms bästa och mesta nyårsfirande.

Presentkort Södra Teatern foto Karin Bernhardsson

6 julklappstips från Södran

Bästa julklappen är en upplevelse på anrika Mosebacke!

Tack för den här sommaren!

Nu stänger vi Mosebacketerrassen för säsongen. Se bildspel från säsongsöppningen och invigningsfesten här.

33 563 skrev under – det händer nu

Södra Teaterns vd Samuel Laulajainen skriver om ringar på vattnet, möte med kulturpolitiker och ny kraft att kämpa för ett levande Stockholm.

Södra Teaterns vd ber dig om hjälp

Överklagan hotar sommarkonserterna på Mosebacketerrassen, skriv under Södra Teaterns namninsamling för att visa ditt stöd.

Från Little Jinder till Lilla Boy

De gästar Mellan hjärta och disco – 3 kvällar med Per Hagman & Fredrik Strage.

Filip Adamo: “Det är roligare här”

Det här är vi riktigt stolta att ha åstadkommit. Så mycket roligt i ett hus. Tillgängligt för alla, skriver Södra Teaterns nöjesansvarige Filip Adamo i ett öppet brev.

Groggen – Södrans största satsning

I nyrenoverade Groggen, tidigare Södra Teaterns foajé, lever Södermalm i höst. Tisdagar, onsdagar, torsdagar och fredagar fylls Groggen med allt från ritklubb, label nights till queer open stage och sportquiz.

Liveupplevelse och gemenskap i fokus

Södra Teatern sätter fokus på livemusik för alla i nyrenoverade Kristallen i höst. Efter sommarens renoveringar är dansgolvet större, scenen bättre och upplevelsen maxad.

Större och bättre dansgolv

Södra Teaterns största klubblokal har under sommaren fått större dansgolv och nytt namn. Lördag den 24 augusti är det premiär för höstens klubbsäsong!

Per Hagman på scen med Fredrik Strage

Under tre kvällar i september pratar Per Hagman – en av Sveriges mest älskade författare – om sitt liv, sitt skrivande och sina böcker med Fredrik Strage på Södra Teaterns Stora Scen.

Södra Teatern och Hammarby Fotboll samarbetar för ett bättre samhälle

Södra Teatern är ny officiell partner till Hammarby Fotbolls samhällsinitiativ Samhällsmatchen.

Bildspel: Invigning nya Mosebacketerrassen

Tisdagen den 4 juni invigdes nyrenoverade Mosebacketerrassen officiellt med stor fest!