sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Songs: Molina – A Memorial Electric Co [USA]

Molinas vackra verk väcks åter till liv i hyllningsprojekt

2013 var året då den amerikanske sångaren och låtskrivaren Jason Molina tragiskt gick bort. Han blev endast 39 år, men efterlämnade en fenomenal och hjärtskärande låtskatt. På hela sexton album med kultbanden Songs: Ohia och Magnolia Electric Co. och som soloartist hade han en status som gudabenådad låtskrivare och melankolisk melodiskapare av finaste snitt. I höst väcks Molinas vackra verk åter till liv när hyllningsprojektet Songs: Molina – A Memorial Electric Co besöker Södra Teatern i Stockholm.

Projektet är långt från ett tillfälligt hyllningsband. Bandet består av medlemmar från Songs: Ohia och Magnolia Electric Co. Från början samlades musikerna strax efter Molinas bortgång för att spela ett fåtal spelningar, men nu har de återigen samlats. Den här gången tar de med sig gästsångaren Timothy Showalter från Strand of Oaks och författaren Erin Osman. Den sistnämnde ligger bakom biografin ”Jason Molina: Riding With the Ghost”, som kom ifjol. Sammantaget är det en rad av den bortgångne låtskrivarens närmaste samarbetspartners och vänner, men även I’m Kingfisher och The Tarantula Waltz kommer att vara med och tolka låtskatten under kvällen.

Tillsammans håller de respektfullt minnet om Molina och hans låtskatt levande och vi får en unik chans att uppleva tolkningar av hans fantastiska musik. Dessutom får vi höra delar av Erin Osmans biografi och musikerna delar med sig av historier och minnen av Molina.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för ändringar.