sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Startracks 25 år

Fira födelsedagsbarnet

Startracks är ett av Sverige äldsta fortfarande aktiva indieskivbolag. År 1994 kom bolagets första release, Refused och Pump the Brakes och sedan dess har artister så som Fireside, Christian Kjellvander, Florence Valentin, Vasas flora och fauna med flera släppt skivor. För första gången blir det en jubileumskväll med sammanlagt åtta Startracksartister från förr och nu.

LOVE ANTELL

Med en bakgrund som frontman i Florence Valentin och sedan 2012 som soloartist är Love Antell en av sin generations främsta politiska artister. Med album som Barn av Amerika och Gatorna tillhör oss har Love Antell beskrivits som en av vår tids skarpaste Stockholmsskildrare, och hans kampsånger sträcker sig även långt utanför huvudstadens gränser.

VÄSTERBRON

En poporkester med sin själ i punken, sitt hjärta i 90-talsindien och sin hjärna i någon slags skånsk emo. Ett av landets mer energiska liveband.

TIGER LOU

Debuterade på Startracks 2003 och var under 00-talet indiebandet på allas läppar. I dag spelar de mindre frekvent men självklart här.

KRISTOFER ÅSTRÖM

Solodebuterade redan 1998 på Startracks med Go went Gone! Fireside-sångaren har sedan dess släppt nio studioalbum, alla på Startracks. Kommer med bandet!

ROME IS NOT A TOWN

Gitarrdriven indie/noise-rock från Göteborg. Sedan albumet It’s A Dare (2017) har de turnerat och slipat ett liveset som gör dom till ett av Sveriges absolut hetaste liveband. Måste upplevas.

STAR HORSE

Eteriska, klingande ackord och melodier som får dig att minnas brustna hjärtan, skakiga knän och nervösa kramar. Bestörtande melankoliskt, men ändå hoppfullt. Shoegaze, dreampop från Stockholm. Albumet You Said Forever släpps den 15 februari.

BEDROOM EYES

Indiepop med Paul Westerberg som ledstjärna. Jonas Jonsson är Föllinge/Jämtland största export, kommer till Kägelbanan med hela sitt band.


Med reservation för ändringar.

kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.