sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Klubb

Stay Shoreline

Landets blodigaste och glittrigaste klubb!

“Äntligen svensk postpunk! It’s For Us låt Ghost Officer […] är veckans rekommendation från redaktionen.”

Så skrev Musikguiden P3 i veckan om albumaktuella It’s For Us! På fredag kommer de och shreddar loss Stay Shoreline på Sveriges blodigaste och glittrigaste klubb!


Stay Shoreline är den enda klubben där du inte behöver skrika ”spela SHORELINE” till dj:n. Den spelas varje gång. Stay Shoreline startades 2014 av rockikonen Henric de la Cour och Into som en hyllning till Broder Daniels klassiska låt. Duon hade tidigare drivit den nihilistiska klubben Rock Mot Svinen i källaren på Bröderna Olsson men ville skapa något större och röjigare.

Stay Shoreline har blivit en av Stockholms mest omtalade klubbar med ett dansgolv där det regnar glitter, skvätter teaterblod och utbryter kaos till sjuttiotalspunk, åttiotalsgoth, nittiotalsindie, nolllnolltalselectro och tiotalstrap.

Kite, Patrik Arve, Bob Hund, Ola Salo, Dregen, Julia Frej, Quetzala Blanco, Fredrik Strage, Markus Krunegård och Hipster-Kristofer är bara några av de musikprofiler som antingen tryckt igång Shoreline på skivspelaren eller framfört den live.

”Ni andra får ursäkta men Stay Shoreline är stans bästa klubb!” – journalisten Jerry Boman efter kvällen då Broder Daniel-basisten Theodor Jensen var på plats för att spela låten.

Du kan inte säga att du upplevt Stockholms nattliv förrän du varit på Stay Shoreline!

Gatufoto: Marcus Nordensson


Med reservation för eventuella ändringar.