sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Steve Gunn [USA]

Gitarrgeniet från Kurt Viles Violators

Den Brooklynbaserade gitarrvirtuosen, låtskrivaren och sångaren Steve Gunn har på kort tid gjorts sig ett namn som en av de intressantaste talangerna på den amerikanska alternativmusikscenen just nu. Efter att under senaste decenniet skapat sig ett namn som en musikernas musiker och exceptionell gitarrbegåvning som genialisk gitarrist i Kurt Viles The Violators och samarbeten med Jack Rose, Meg Baird, Mike Cooper och Michael Chapman  så tog Gunn både publik och kritiker med storm härom året med mästerverket Way Out Weather.  Precis innan sommaren kom uppföljaren Eyes On the Line som visar upp en fullfjädrad låtskapare och brilljant bandledare med auktoritet och innovativitet.

Likt vänner och kollegor som Kurt Vile och The War On Drugs inspireras Gunn av öppna landsvägar och landskapets drömska vidder. En klassisk amerikansk FM-rocktradition som i händerna på Steve Gunn reser bortom horisonten, utanför atmosfären, djupt in i snåriga folk-blues-psych-skogar via mörka storstads-avant-garde-rockklubbar och vidare in i framtiden. Tankarna går till det tidiga 70-talet men hoppar över FM-stationerna för att istället gå till det spirituella dragen i David Crosby’s If I Could Only Remember My Name, Led Zeppelin’s mystiska akustiska stunder och Greatful Dead någonstans mellan Easy Wind och Cassidy.

Numera ligger Steve Gunn på legendariska labeln Matador (Kurt Vile, Pavement, Yo La Tengo), han spelade tidigare i år på inflytelserika Primavera-festivalen, hans kommer spela årets Woodsist-festival och har handplockats som support till Wilco och Dinosaur Jr genom åren vilket vilket skvallrar om nivån på denna fenomenala begåvning.

kk_liten


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för eventuella ändringar.

Besök hemsidaBesök på Facebook