sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

STHLM Americana 2018

Jason Isbell & the 400 Unit med flera

Efter premiären på Kägelbanan i september 2017 är nu endagsfestivalen Sthlm Americana tillbaka. I juni 2018 kickstartar vi sommaren på Mosebacke med högklassig americana.

Se spelschema här.

Artister

Jason Isbell & the 400 Unit
Jason Isbell fick sitt stora genombrott 2013 med sparsmakade mästerverket Southeastern. Ett album där han med hjälp av neo-outlaw-countryscenens mästerproducent Dave Cobb och en nyfunnen nykterhet tar tag i gamla demoner och jakten på återupprättelse efter ett redan hårt liv som turnerande. Albumet gav Isbell utmärkelserna årets artist, årets låt och årets album vid American Music Awards och ett mindre kommersiellt genombrott.

Genom åren har Isbell blivit en kär Sverigevän som redan hunnit med utsålda succé-spelningar på Bryggarsalen, Berns, Pustervik och nu senast i november Münchenbryggeriet. Han har däremellan även hunnit med ambulerande festivalen Rootsy Rolling Revue och Way Out West. Så det är med stor glädje vi ser fram mot nytt besök redan i juni 2018.

Whitney Rose är en kanadensisk country-stjärna i vardande som hittat ett hem bland Austins många honkey-tonks.

John Moreland är sångaren och låtskrivaren vars senaste skiva Big Bad Luv (2017) är en blivande alt. country-klassiker. I Sverige har han inte varit sedan han öppnade för Jason Isbell på Berns 2016.

The Handsome Family [USA]

Alt.country-mördarballad-mästarna som gick från att vara en av Americana-scenens gömda skatter till miljonpublik när hyllade HBO-serien True Detective började använda bandets Far From Any Road som sitt ledmotiv. Det oväntade genombrottet ledde definitivt till att fler fick upp ögonen för makarna Sparks, och med den låtskatt de byggt upp är det otroligt välförtjänt!


Hayley Thompson-King är en klassisk skolad sångerska som växlat spår och nu utforskar allt vad rock’n’roll heter. Debutalbumet Psychotic Melancholia kom i september 2017 och är en samling explosiva sånger som rör sig i gränslandet mellan punk, garage, country och americana.

Colter Wall
Colter Wall är outlawsinger/songwriter-underbarnet vars sånger följer samma slitna bootsspår längs de dammiga Heartworn Highways där artister som Townes Van Zandt, Balze Foley och Waylon Jennings tidigare vandrat. Sedan EP’n Imaginary Appalachia har branschkollegor, kritiker och den unga neo-outlaw-countryscenen snackat sig varma om den sensationella singer/songwriter-begåvningen från den kanadensiska Saskatchewanprärien.

The Americans är rock’n’roll-bandet med fötterna djupt rotade i traditionell Amerikansk musik. Debutalbumet I’ll Be Yours från förra sommaren har hyllats vitt och brett för det whiskey-rökiga och primalt moderna soundet som drar inspiration från lika delar Woody Guthrie, Chuck Berry som Bruce Springsteen.

Lindi Ortega, den kanadensiska alt. country-stjärnan, ansluter till Sthlm Americana med ett nytt, femte, album i bagaget. Liberty är producerat av Skylar Wilson (Rayland Baxter, Justin Townes Earle) och de två har tillsammans skapat ett koncept-album där huvudpersonen går från ett mörkt förflutet till en ljus framtid.

Sarah Shook and the Disarmers – en artist som fullständigt slog knock på oss live under SxSW förra året med sin charmerande outlaw-punk-dränkta country. Det är passionerat självutlämnande, uppriktigt övertygande och otroligt bra. Nya plattan Years dyker ner om bara några veckor, och i sommar är de en självskriven del av Sthlm Americana.

Attenda här!


Presenteras i samarbete med Northern Trail. Med reservation för ändringar.

Vad kostar en biljett?
Ett ordinarie festivalpass till Sthlm Americana 2018 kostar 950 kronor, plus serviceavgift.
• Är man snabb säljer vi ett begränsat antal “Early Bird”-biljetter till först 750 kronor, plus serviceavgift, och när de är slut ytterligare ett begränsat antal för 850 kronor, plus serviceavgift.

OBS! 
• 18-årsgräns gäller på Sthlm Americana. I målsmans sällskap, det vill säga förälder eller laglig förmynadre gäller 13-årsgräns.
• Northern Trail och Södra Teatern reserverar sig för eventuella ändringar kring artist-lineup. Biljetter säljs till festivalen, ej för enskilda artister. Därför återlöses ej biljetter vid förändringar i lineup eller spelschema på festivalen.
• Krockar i spelschemat kommer att inträffa. En biljett till festivalen innebär inte att man kan se alla artister på lineup.
• De mindre scenerna har begränsad kapacitet, på dessa spelningar gäller först till kvarn.
• Biljetterna byts mot armband vid entré till festivalen på Södra Teatern den 16 juni 2018.

Besök hemsida