sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Sthlm Americana 2019

Tillbaka större än någonsin!

Sthlm Americana återvänder för tredje gången till Södra Teatern & Mosebacke den 15 juni 2019.

Vi har sedan starten velat bjuda in till en festival som vi själva inte hade velat missa, men som tidigare bara gått att hitta i den amerikanska södern: En typiskt familjär historia där högkvalitativ musik står i centrum av gemenskapen.

Mottagandet av årets festival har varit över all förväntan, och vi tackar för förtroendet genom att utöka med ytterligare en scen till 2019.

Läs mer här: Succéfestivalen Sthlm Americana tillbaka 2019 – större än någonsin!

Förutom att vi får fortsätta presentera konserter under bar himmel på Mosebacketerrassen och i den anrika teatersalongen, öppnar vi även dörrarna till Kägelbanan – Södra Teaterns största konsertlokal.

Tidigare festivaler har besökts av artister som Jason Isbell & the 400 Unit, John Moreland, Lindi Ortega, Colter Wall, Dylan LeBlanc, Christian Kjellvander, Whitney Rose och The Handsome Family. Arbetet är redan i full gång inför 2019 och vi kommer presentera nyheter löpande fram till festivalen nästa sommar.

Zephaniah OHora [USA]

Brooklyns alldeles egna honkey-tonk hjälte gjorde bejublad entre på scener runt om i Skandinavien för ett par månader sedan, och till sommaren kommer han tillbaka för mer. En av de allra starkaste unga förkämparna för alla oss med en förkärlek till Trad, Bakersfield och Outlaw-country.

Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubb

Med sin alldeles egna glesbygds-bluesrock-formul a charmar Johan Airijoki allt och alla för tillfället. Norrbottningens ordrikt poetiska berättande ges sprängkraft av dynamiken mellan musikaliska ytterligheter. Med sitt band bakom sig rör Airijoki sig ständigt i spänningen av kontrasten mellan stillheten från en lägereld norr om polcirkeln och kraften hos ett fullastat malmtåg på framfart.

Daniel Romano [CAN]

Kanadas allra mest lekfulla och mångfacetterade country-crooner visar ständigt upp nya sidor av sig själv, och från att vi lärde känna honom via den retro-country han lutade sig på de första skivorna så har hans musikaliska uttryck varit i ständig utveckling. När nya Finally Free kommer ut den 30 november så får vi se vart det bär av härnäst. Men bra kommer det vara, så mycket står klart vid det här laget.

Ryan Bingham [USA]

Denna Texas-bördiga Americana singer/songwriter växte upp med en hård och inkonsekvent uppfostran i en familj som ständigt spårade ur. Som tonåring lämnade han hemmet för att jobbade som tjurryttare på Texas rodeo-scenen resande från stad till stad. När han ett par år senare fick ta emot en Oscar för temat till Crazy Heart så behövde han samtidigt hantera sin alkoholiserade mors bortgång och faderns självmord. Uppslag för låtskrivande behöver han med andra ord, inte leta särskilt långt för att hitta. Nu är Bingham äntligen aktuell igen med nya, kommande, skivan American Love Song.

Ron Pope [USA]

Georgia-bördige sångaren och låtskrivaren Ron Pope slog igenom med dunder och brak med monsterhiten ‘Drop in the Ocean’ för tio år sedan, och har sedan dess samlat på sig nära en miljard (!) streams. Från de tidiga mer pop-orienterade albumen har Ron genom åren rört sig mot ett klart rootsigare anslag, vilket inte minst märks på senaste utmärkta Americana-albumet ‘Work’. I januari i år såg man honom solo och akustiskt på ett slutsålt Södra Teatern, och till sommaren så kommer han alltså tillbaka – med sitt band – för en spelning på Mosebacketerrassen!

The Reputations [USA]

The Reputations är en rykande Soul-rock’n’roll-ångvält från Austin.

Legendary Shack Shakers [USA]

Roots-rock-stridsvagnen Legendary Shack Shakers är en explosiv, salig blandning av southern goth, hillbilly rock’n’roll och swamp blues kända för sina intensiva live-framträdanden.

Justin Townes Earle [USA]

En sångare och låtskrivare som varit med om det mesta, både som musiker och privatperson. Mellan de kritikerrosade albumen, konstant turnerande, en rad rehab-vistelser, funnen nykterhet, uppbrott med skivbolag och uppväxten som son till legendariska alt.country-singer/songwritern Steve Earle – är det lätt att förstå att JTE har en hel del att ta av till sitt berättande. Hans egna blandning av folk, blues och country, känsla för låtskrivande och fullständigt orädda kompromisslöshet har gjort honom till en av Americanans kanske främst förgrundsfigurer. Kommande albumet ’The Saint of Lost Causes’ ges ut 24 maj, kort därefter ser vi honom alltså även på Sthlm Americana!

Low Cut Connie [USA]

Philadelphia-boogie-rockarna i Low Cut Connie är på ett slags korståg för att återuppliva den typ av rock’n’roll som främst förknippas med Jerry Lee Lewis, Little Richard och Elton John. De har gjort sig kända för sina högljutt riviga liveshower, fulla av upptåg och på gränsen till vanvettigt energiska. Bandet leds av extroverta showmannen Adam Weiner som behandlar sitt piano i det närmaste som en bygelhäst; han spelar på det, under det, med en hand, med fötterna och ser varje tillfälle på en scen som en chans att ställa till med en rejäl fest. Skaran som definierar dem som det bästa livebandet i modern tid växer för varje spelning, och det ska bli otroligt roligt att välkomna dem till Stockholm i sommar.

Besök på Facebook


Med reservation för ändringar. Presenteras i samarbete med Northern Trail

OBS!
• 18-årsgräns gäller på Sthlm Americana. I målsmans sällskap, det vill säga förälder eller laglig förmynadre, gäller 13-årsgräns.
• Northern Trail och Södra Teatern reserverar sig för eventuella ändringar kring artist-lineup. Biljetter säljs till festivalen, ej för enskilda artister. Därför återlöses ej biljetter vid förändringar i lineup eller spelschema på festivalen.
• Krockar i spelschemat kommer att inträffa. En biljett till festivalen innebär inte att man kan se alla artister på lineup.
• De mindre scenerna har begränsad kapacitet, på dessa spelningar gäller först till kvarn.

Vad kostar en biljett?
Ett ordinarie festivalpass till Sthlm Americana 2019 kostar 1090 kronor.
• Är man snabb säljer vi ett begränsat antal “Early Bird”-biljetter till först 790 kronor och sedan ytterligare två nivåer på 890 kronor samt 990 kronor.