sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Sthlm Americana 2019

Tillbaka större än någonsin!

Sthlm Americana återvänder för tredje gången till Södra Teatern & Mosebacke den 15 juni 2019.

Vi har sedan starten velat bjuda in till en festival som vi själva inte hade velat missa, men som tidigare bara gått att hitta i den amerikanska södern: En typiskt familjär historia där högkvalitativ musik står i centrum av gemenskapen.

Mottagandet av årets festival har varit över all förväntan, och vi tackar för förtroendet genom att utöka med ytterligare en scen till 2019.

Läs mer här: Succéfestivalen Sthlm Americana tillbaka 2019 – större än någonsin!

Förutom att vi får fortsätta presentera konserter under bar himmel på Mosebacketerrassen och i den anrika teatersalongen, öppnar vi även dörrarna till Kägelbanan – Södra Teaterns största konsertlokal.

Tidigare festivaler har besökts av artister som Jason Isbell & the 400 Unit, John Moreland, Lindi Ortega, Colter Wall, Dylan LeBlanc, Christian Kjellvander, Whitney Rose och The Handsome Family. Arbetet är redan i full gång inför 2019 och vi kommer presentera nyheter löpande fram till festivalen nästa sommar.

Zephaniah OHora

Brooklyns alldeles egna honkey-tonk hjälte gjorde bejublad entre på scener runt om i Skandinavien för ett par månader sedan, och till sommaren kommer han tillbaka för mer. En av de allra starkaste unga förkämparna för alla oss med en förkärlek till Trad, Bakersfield och Outlaw-country.

Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubb

Med sin alldeles egna glesbygds-bluesrock-formul a charmar Johan Airijoki allt och alla för tillfället. Norrbottningens ordrikt poetiska berättande ges sprängkraft av dynamiken mellan musikaliska ytterligheter. Med sitt band bakom sig rör Airijoki sig ständigt i spänningen av kontrasten mellan stillheten från en lägereld norr om polcirkeln och kraften hos ett fullastat malmtåg på framfart.


Med reservation för ändringar. Presenteras i samarbete med Northern Trail

OBS!
• 18-årsgräns gäller på Sthlm Americana. I målsmans sällskap, det vill säga förälder eller laglig förmynadre, gäller 13-årsgräns.
• Northern Trail och Södra Teatern reserverar sig för eventuella ändringar kring artist-lineup. Biljetter säljs till festivalen, ej för enskilda artister. Därför återlöses ej biljetter vid förändringar i lineup eller spelschema på festivalen.
• Krockar i spelschemat kommer att inträffa. En biljett till festivalen innebär inte att man kan se alla artister på lineup.
• De mindre scenerna har begränsad kapacitet, på dessa spelningar gäller först till kvarn.

Vad kostar en biljett?
Ett ordinarie festivalpass till Sthlm Americana 2019 kostar 1090 kronor.
• Är man snabb säljer vi ett begränsat antal “Early Bird”-biljetter till först 790 kronor och sedan ytterligare två nivåer på 890 kronor samt 990 kronor.