sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Dans / Performance

Stockholm International Tap Dance Festival

Grandios show med världens bästa steppdansare

Stockholm Tap Festival, Europas största steppdansfestival, presenterar några av världens absolut främsta steppdansare i denna grandiosa galashow med makalös dans, svängande livemusik och rytmisk ekvilibrism! Det är för nu 9:e året i rad, som höjdpunkt på den årliga festivalen, dags för STF Professional Showcase Gala och vi följer upp förra årets succé med minst lika häpnadsväckande föreställning! Varmt välkomna!

Våra artister reser jorden runt och har uppträtt på ställen som Carnegie Hall, Madison Square Garden, Apollo Theater och med Cirque du Soleil. Flera har belönats med Bessie Award och en var även Michael Jacksons privata stepplärare i 10 år!

Medverkande: Sam Weber (USA), Dormeshia Sumbry-Edwards (USA), Jason Janas (USA), Andrew Nemr (USA), Heather Cornell (CAN), Mark Mendonca (USA), Thomas Wadelton (AUS), Josette Wiggan-Freund (USA), Nico Rubio (USA), Jason Rodgers (USA)

Liveband: Andreas Landegren (keyboard), Isak Andersson (trummor) och Jakob Sävhammar (bas).


Stepp är det första uttrycksmedlet i den afro-amerikanska kulturen som jazz, swing, funk och hip hop härstammar ifrån, och det gäller både dansen och musiken. Det är både audiellt och visuellt och i USA har stepp officiellt status som en egen konstform. Man dansar för att skapa musik och det kan vara vilken stil/genré som helst. Inom steppvärlden ser man tex oftast stepparen som en del av bandet med skorna och golvet som sitt instrument. Miles Davis nämner i sin biografi steppdansaren Baby Laurence när han talar om vilka musiker som inspirerat honom mest.
Föreställningen är en del av Stockholm Tap Festival 2018 som pågår 28 mars – 3 april, med workshops, jam sessions och battles. En av världens största steppfestivaler med deltagare från ca 40 länder. Läs mer på: www.StockholmTapFestival.blogspot.com