sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

5 julkonserter du inte får missa

Det är julstämning på Mosebacke!

1. Kraja och isen sjunger – en vokal julkonsert i två akter | Gäst: Iiris Viljanen

Den 6 & 7 december bjuder vokalgruppen Kraja på en helhetsupplevelse med välkända julklassiker blandat med äldre folkliga julsånger såväl som egenskrivna vintersånger. Sångerna framförs a cappella i Krajas säregna fyrstämmiga arrangemang som trollbundit publik när och fjärran.

Läs mer & köp biljett

2. Fröken Elvis Jul

Den 9 december ger Fröken Elvis en kväll med humor, värme, lite allvar och en jädrans massa instrument. Det blir tolkningar av både traditionella julsånger och modernare jullåtar, allt med Elvis i centrum.

Fröken Elvis har sedan debutalbumet Elvis på svenska (2015) översköljts av lovord och förfrågningar. Bandet har synts i bland annat Nyhetsmorgon och Go’ kväll, slagit flera publikrekord och turnerat mer eller mindre konstant. De har spelat på allt från festivaler och folkparker till teatrar och konserthus, både i Sverige och Finland, men även i USA, England, Färöarna och Marocko. Publiken har fastnat för deras varma och egna sätt att behandla Elvis material, och knockats av deras spel och stämsång. Nu tar de sig an julen på det sätt som blivit deras signum.

Läs mer & köp biljett

3. Pernilla Andersson

För första gången åker Pernilla Andersson på julturné och spelar hyllade albumet Vintersånger från Garbo. Den 11 december väntas stämningsfull och hjärtskärande musik, stilfullt komponerat av fullt band på Stora Scen.

Läs mer & köp biljett

4. Jul med Franska Trion

Som traditionen bjuder ställer Franska Trion åter till med kalas på Södra Teatern när det lackar mot jul. Den göteborgska jazz-rock-någonting trion har gått från klarhet till klarhet liksom från en lokal angelägenhet till en nationell sådan. Bandet spelar numer för fullsatta hus runt om i vårt avlånga land och de har sedan starten hyllats stort för sina egensinniga låtar likväl för sina explosiva liveframträdanden.

Läs mer & köp biljett

5. The Refreshments & Nisse Hellberg Rock’n’roll x-mas

För sextonde året bjuder The Refreshments på landets rockigaste julkonsert. 2018 har de med sig Wilmer-X-aktuella Nisse Hellberg som gäst och tillsammans bjuder de på en afton helt utan ”stilla nätter” i rock’n’rollens tecken. Förstärkt med blåsarna i The X-Mas Horns blir detta blir en julshow som det sprakar om!

Läs mer & köp biljett