sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Älskad humorgrupp tillbaka på Södra Teatern

Hösten på Södrans Stora Scen bjuder på skruvad tragikomik med Klungan i toppform. I nya föreställningen Toppa jaget reds känslan av att inte räcka till ut med skratt och sprakande karaktärer.

– Så kul att få komma till Södra Teatern igen och den här gången med en nyskriven komedi i två akter, säger Olof Wretling.

I Toppa jaget berättar Klungan om ett storslaget experiment och förverkligandet av drömmen om ett lättare liv och om att faktiskt räcka till. Klungan suddar ut gränsen mellan grupp och individ i påståendet att en person inte behöver vara en person. I två akter av existentiell komedi följer publiken fyra karaktärer med en sak gemensamt – att de känner sig otillräckliga, hälften av halv.

– Den här gången har vi arbetat med Carolina Frände, hon har hjälp oss ta ett nytt steg mot en mer sammanhållen komisk berättelse, säger Olof Wretling.

Humorgruppen Klungan (Mattias Fransson, Carl Englén, Sven Björklund, Olof Wretling) bildades i Umeå 2003. De är kända för sin sanslöst skruvade tragikomik och tillsammans har de turnerat landet runt med ett tiotal succéföreställningar såsom “Stämning”, “Jag är en fågel nu”, “Det är vi som är hemgiften” och “Se oss flyga över scenen i fruktansvärda hastigheter”. Senast Klungan gästade Södra Teatern var det med föreställningen “På rätt sida om okej” 2014.

– Vi är ju vana med att ha gänget här hos oss på Mosebacke. Är det inte som Klungan, så träffar vi ju Sven, Olof och Mattias åtminstone en gång per år när de är här med Mammas Nya Kille. Det känns skönt att välkomna Klungan “hem” igen och nya föreställningen är en given succé, säger Fredrik Granberg, konstnärlig ledare och programchef för Södra Teatern.

Föreställningen hade urpremiär i Umeå på alla hjärtans dag och Västerbottens-Kuriren kallade den “extremt underhållande” och fastställer Klungan som i “sprakande begåvad form”.

“Ofta är det extremt underhållande och skratten studsar” – Västerbottens-Kuriren

Biljetterna till föreställningen släpps tisdag den 25 februari klockan 10.00 här.