sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Årets viktigaste samtal på Södra Teatern

I samarbete med Amnesty International Sverige och Vice Sverige bjuder Södra Teatern in till ett samtal om “minoriteter inom minoriteten” torsdag den 2 augusti, med bland andra Timimie Märak (artist och samisk queeraktivist).

Finns det kränkande och exkluderande strukturer inom HBTQ-communityt? Vilka är det som drabbas? Vad får dessa strukturer för konsekvenser i ett majoritetssamhälle och i synnerhet i en kontext där HBTQ-fientliga grupper är på frammarsch?

Tillsammans Amnesty International Sverige och Vice Sverige lyfts minoriteter inom minoriteten under EuroPride i årets viktigaste samtal. Deltagare är Anna-Maria Sörberg, författare “Homonationalism” – Haydar Adelson, psykolog och f.d Prideordförande – Deidre Palacios, vice ordförande RFSL – Aleksa Lundberg, skådespelare och skribent – Agri Ibrahim, grundare av Pride of Colours och aktivist – samt Timimie Märak, artist och samisk queeraktivist.

Leder samtalet gör Daniel S Ogalde, projektledare och hennet bakom Club Jockstrap och Glory Queer Quiz.

FAKTA
Vad: “Minoriteter inom minoriteten” – Amnesty & Vice Talks goes EuroPride
När: Torsdag den 2 augusti, klockan 18.00.
Var: Södra Bar (våning 3), Södra Teatern Mosebacke torg 1-3
Fri entré.