sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Då öppnar nyrenoverade Mosebacke­terrassen

Snart är renoveringen av sommarstockholms mest givna destination klar. Södra Teaterns Mosebacketerrassen öppnar för säsongen i slutet av april.

I oktober 2018, efter en rekordsommar med fler än 20 konserter, började rivningen av Mosebacketerrassens bistro, ölkiosk, grillbar och scen. Drygt en månad senare togs första spadtaget och i mitten av december lades grunden – nu krävs inte mycket fantasi för att föreställa sig hur nya Mosebacketerrassen kommer att se ut.

I slutet av april kommer den nu sammanhängande byggnaden med detaljerade glaspartier inspirerade av Kägelbanan och ny scen stå klar när Mosebacketerrassen öppnar för säsongen.

– Bygget har gått otroligt smidigt! Nu hoppas vi att vi får ett riktigt fint slut på april så vi äntligen kan välkomna alla att njuta av nya Mosebacketerrassen med vår oslagbara utsikt, säger Samuel Laulajainen, vd för Södra Teatern.

Jobba med oss på Mosebacketerrassen i sommar!

HISTORIA
Kärt barn har många namn men Mosebacke verkar vara undantaget som bekräftar regeln – “Mosebacke” figurerar tidigt och konsekvent i Södermalms historia. I flera hundra år har stockholmarna nämligen vallfärdat till Katarinaberget. Läs mer om Mosebacke – från kvarnsten till öltapp här.