sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Design- och konstfokus på Mosebacke Mini Christmas Market

Mosebacke Mini Christmas Market, med fokus på design och konst där kvarterets butiker står för utbudet, äger rum lördagen den 16 december klockan 11–16 på Mosebacke torg.

– Det finns en lång tradition av julmarknader i området. Woodstockholm ordnade ett par år designjulmarknad med elever från konstskolor. Konstart har haft konstmarknaden Hökboet och Södra Teatern dukade upp en vintermarknad på Mosebacketerrassen för några år sedan. Nu samordnar vi våra krafter och skapar en gemensam återkommande julmarknad, säger Martin StensöWoodstockholm.

Mitt i julmarknaden finner du Woodstockholms gröna cafékiosk, där det serveras julfika hela dagen. På torget sjunger Illustrakören julvisor från olika delar av världen, av en kör bestående av skönsjungande illustratörer och formgivare. Inspirerad av Yoko Onos installation Wish Tree kan alla besökare klä torgets gran med färgstarka julönskningar. Woodstockholm matbar, Södra Teatern och Omnipollos hatt har också öppet för mat- och dryckesgäster.

I Södra Teaterns restaurang Mosebacke Etablissement serveras Bubbelbrunch “Christmas Edition” till tonerna av bossa nova, framfört live av Deise Andrade.

– I år sätter vi Mosebacke julmarknad på kartan med en mindre julmarknad för att nästa år satsa större och göra hela torget till en stor härlig marknad. Vi vill visa upp alla fantastiska formgivare och aktörer som finns i området. Och vad passar väl bättre än att göra det på en julmarknad, konstaterar Jessica MihaiKonstart och ordförande i kulturföreningen Mosebacke Design District.

Vad: Mosebacke Mini Christmas Market
När: Lördag den 16 december kl 11–16
Missa inte: Illustrakören uppträder kl.15.00 på Mosebacke torg

Extra lördagsöppet i följande butiker:

Acne JR
Art Something
Butiken Republiken
Green Laces
Jon Eliason Studio
Konstart
Playful
Skomakeriet
Snickars Records

Läs mer på: www.mosebackedesigndistrict.com

Mosebacke Design District är en ideell kulturförening som startade 2016 för att stärka gemenskapen mellan aktörer och för att bredda kulturutbudet och främja ett levande design-, konst-, musik-, mat-, dryck-, kulturliv och företagande vid Mosebacke Torg med omnejd. Idag har föreningen 16 medlemmar men har som mål att bli många fler och att i framtiden vare en välkänd och etablerad mötesplats för design och kultur i Stockholm.