sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Dorisburg, Guds Söner och Siri Karlsson uppträder på P2 Art’s Birthday Party

P2 Art’s Birthday Party – en hyllning till konsten och den elektroniska musiken – äger rum på Södra Teatern och hörs i P2 Sveriges Radio lördag 3 februari.

P2 Art’s Birthday Party arrangeras för fjortonde året i rad och bjuder på både svenska och internationella artister, ljudkonstnärer och DJ:s inom den elektroniska genren. Kvällen presenteras av P3-profilerna Samir Yosufi och Pelle Moeld tillsammans med Helena Lopac, tidigare programledare för Elektroniskt i P2.

– I vanlig ordning har vi lyckats ta fram en fullspäckad line-up som innehåller en mängd olika stilar, sounds och uttryck. Extra roligt med många grymma svenska akter som håller internationell klass. Kom tidigt, gå aldrig hem!, säger programledaren Samir Yosufi.

Under kvällen kommer både etablerade och nya akter att inta scenerna på Södra Teatern, Mosebacke och Kägelbanan i Stockholm. Här kan nämnas livepremiär för Innerst Inne (Andreas Tilliander och Johan T Karlsson från Familjen) och Sonica Sequence – en filmisk konsert av och med Lisa Nordström från Midaircondo.

Sol Andersson gör musik med preparerade kassettbandspelare, Anna von Hausswolffs nya och än så länge ganska hemliga band BAD dyker upp och Karen Gwyers till stora delar analoga set kommer att få partyt att lyfta. Dessutom håller en rad tunga dj:s ångan uppe i huset.

Läs mer om årets artister här

Årets upplaga av P2 Art’s Birthday Party blir den sista.
– P2 Art’s Birthday Party har varit en välbesökt och uppskattad festival som vi är enormt stolta över. Men nu är det dags för oss på P2 att möta publiken i nya former och sammanhang, och kanske skapa nya mötesplatser utanför storstäderna, säger Elle-Kari Höjeberg, kanalansvarig för P2.

Om Art’s Birthday Party
Den 17 januari 1963 deklarerade den franske Fluxus-konstnären Robert Filliou att konsten föddes en miljon år tidigare när någon tappade en svamp i en hink med vatten. På så sätt blev det Konstens födelsedag, eller Art’s Birthday. Det har firats av P2 Sveriges Radio med en elektronisk musikfestival – P2 Art’s Birthday Party – de senaste 14 åren.
P2 Art’s Birthday Party arrangeras av Sveriges Radio P2 i samarbete med Elektronmusikstudion och Södra Teatern.
2018 års festival äger rum lördag 3 februari på Södra Teatern i Stockholm. Dörrarna öppnar kl. 17.00. Fritt inträde, först till kvarn!

Text: Sveriges Radio