sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Filip Adamo: “Det är roligare här”

Det här är vi riktigt stolta att ha åstadkommit. Så mycket roligt i ett hus. Tillgängligt för alla, skriver Södra Teaterns nöjesansvarige Filip Adamo i ett öppet brev.

“Anfall är bästa försvar. Slut på gnäll. In med idel anfallare och lämna backlinjen där bak. Zlatan i stället för Granen. Fest och schyssta priser. Live och dj. Samtal och grogg.”

Olika anteckningar i blocket på bordet när jag funderade över hösten och vintern på Södra Teatern. För nu ställer vi skåpet och jag tänker inte skämmas för att stolt deklarera att det är roligare här, att det händer mer här på en vecka än på en månad på andra ställen och att vi är det bästa som hänt den här delen av Söder sedan… “Lugn nu”, tänker ni. “Vilket skryt”, tänker ni. Inte alls säger jag, men för att ni ska höra mig bland klagomål, decibelvärden och nyinflyttade grannar får jag ta i lite. Krydda så att säga. Faktum kvarstår; i höst och vinter gör Södra Teatern sin största satsning på många år. Vi kommer att göra Stockholm roligt igen. Göra Stockholm nyfiket, med pigga pliriga ögon.

Nattklubbslivet hos oss i höst är en fest i hela huset med två klubbar varje lördag. Du kryssar från allsångsrefränger signerade Suede nere i Restaurang Mosebacke till anthems hos Hip Hop Karaoke. Du beställer drinken till musik från Dakars gathörn och avslutar den hos familjeaffären Electropic. Här blandar vi klubbar som varit här i över tio år med klubbar som precis lagt Stockholm för sina fötter. Ett hus. Två dansgolv. Dubbelt så kul. Fast vi tar bara en entré.

Läs mer om nattklubbarna här

 

I vår alldeles nya bar Groggen kommer vi varje tisdag, varje onsdag, varje torsdag att erbjuda er kultur och underhållning. Det blir ritklubb, queer open stage, glitterär salong, poddar, talkshow, gameshow, quizar och mediabar huller om buller och hela tiden på Groggen. Ett kreativt kaos, ett Kinderägg, kvarterets rastlösa entertainer med schyssta priser på det i glaset i handen och gott att käka vid bardisken. På fredagen vrider vi upp volymen och ställer till med after work lagom stökig som en kvartersbar ska vara. Till Groggen är du alltid bjuden, förvänta dig det oväntade och vi tar aldrig entré.

Läs mer om Groggen här

 

Södra Bar har vi renoverat och kallar numera Kristallen. Dansgolvet är större, scenen bättre och upplevelsen maxad. Allt för att vi vill kunna satsa än mer på upplevelsen, på livemusiken och gemenskapen. I Kristallen ägnar vi fredagarna till att åter sätta liveklubben i fokus. Just så, äntligen livemusik i klubbmiljö spontant för alla att ta del av. Upptäck musik live i stället för genom spellistan du följer. Krama om eldsjälarna ni möter på dessa klubbar. Musikens spårhundar som hela tiden fortsätter hitta bäst musik just nu. Nu på vår vår scen för er att njuta av. Livs levande. Vi vill kapa avståndet mellan dig och ny musik du inte visste du älskade. Så vi har strukit entréavgiften. Ni kan swisha bandet, inte betala oss.

Läs mer om liveklubbarna här

 

Om det här vill jag hellre prata om. För det här är vi riktigt stolta att ha åstadkommit. Så mycket roligt i ett hus. Tillgängligt för alla.

Allt jag önskar tillbaka är er närvaro. Så kom till oss i höst och vinter och låt oss ta hand om dig, Vi är alla en familj och Södra Teatern ditt andra hem.

Slå dig ner en stund. Önskas något att dricka eller vill du kika på menyn?

Filip Adamo, Nöjesansvarig, Södra Teatern