sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Filip Adamo: “Klubben jag drömt om”

Södra Teaterns nöjesansvarige sätter alla sina favoriter tillbaka i dj-båset på Veteranklubben i Champagnebaren i sommar.

2000-talet och känslan av att jag ägde Stockholm om natten. Barerna, klubbarna, dörrvakterna och stammispriser. Hela livet var ett disco som Krunegård sjöng och Stockholm om natten ett smörgåsbord jag åt och drack av med en aptit värdig Edward Blom. Jag ville aldrig gå hem utan fortsätta dansen och festen på nästa ställe och till slut falafeln på Folkets Kebab på väg hem. Om bartendern var prinsen i lokalen var kvällens dj kungligheten – den som satte stämningen och fick mina fötter att leva ett eget liv. För mig handlade det inte om någon navelskådande dj med rätt tolvor just köpta på discogs, utan i stället den där personen som gjorde utelivet till en hemmafest, som ville skapa eufori och dans, dans, dans.

Jag stod där på dansgolvet eller hängde i baren medan kvällens dj chefade och bläddrade bland cd-skivor, vinyler och urdruckna glas. Vad gör man när festen tar slut? Tar med sig dj:n hem. I dag är en av dom min fru och flera andra mina bästa kompisar.

Det var åren innan Stockholm blev ängsligt och räddhågad för att inte vara så förbannat rätt. När öl var en öl och en bartender en bartender. Innan hantverksbryggerier och mixologer. Innan isbitarna i glasen dopat sig till oigenkännlighet. Något oskulds- och lekfullt vilade över natten och stans neonskyltar. Min helt subjektiva upplevelse av då och nu. Min känsla av att delar av Stockholms nattliv har tappat sin feeling.

På Södra Teatern vill jag ta tillbaka den känslan. Södra Teatern ska vara feeling, hemmafest och eufori. En plats där ängslan aldrig står på gästlistan och dansgolvet ditt kvarter. Södra Teatern gör åter livet till ett disco när jag nu går på knock och startar Veteranklubben.

Det är klubben jag drömt om; alla mina favoriter tillbaka i dj-båset för en kväll medan dom godaste drinkarna dansar på bardisken och utsikten över Stockholm är obeskrivligt vacker.

Eller så är jag bara en 43 år gammal trebarnsfar med nostalgiskt skimmer över nätterna då jag figurerade på Nöjesguidens utelista (plats 22…) och hade nöjesnatten i min hand. Välkomna till Veteranklubben i sommar och avgör själv!

/ Filip Adamo, Nöjesansvarig på Södra Teatern

Ps. Veteranklubben i Champagnebaren är öppen 17.00–00.00 varje tisdag hela sommaren med start den 25 juni.

25/6 PLEBS PUSSY POSSE | 2/7 MUSTONEN & LÖNNKROG | 9/7 LÅNG-KALLE | 16/7 QUETZALA BLANCO | 23/7 PER HAGMAN | 30/7 CICCI MOON | 6/8 FREDRIK STRAGE | 13/8 HENRIK JOHNSSON & MARK LEVENGOOD | 20/8 HI-TECH HOES | 27/8 PONTUS DE WOLFE