sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Fira Jessica Hallbäcks debut

Och få ditt exemplar av 'Girls Just Wanna Have Fun(damental human rights)' signerat!

Onsdagen den 19 september firas journalisten och konstnären Jessica Hallbäcks debut “Girls Just Wanna Have Fun(damental human rights)” på Södra Teatern.

Jessica Hallbäck är journalisten och konstnären som fått många stockholmare att sätta morgonlatten i halsen med sina adbusts på tunnelbanan. Hennes meddelande är glasklart: ”Om inte alla är fria, är ingen fri!”. De omgjorda reklamskyltarna bär alltid ett tydlig rättvisepatos och feministiska budskap.

I “Girls Just Wanna Have Fun(damental human rights)” vänder Hallbäck ofta på könsrollerna och den rörelsen synliggör den ofrivilliga humorn av absurditet och orimlighet som existerar i ett patriarkalt samhälle. Till exempel att kvinnor inte fick bedriva pastejbageri förrän 1831 är bara ett historiskt symptom på felvriden rättvisa som lever än i dag.

– Ett års hårt arbete är över och nu ska vi fira resultatet! För mig är det en jätteviktig bok och jag hoppas den kommer att vara viktig för många fler, säger Jessica Hallbäck.

Boken, som Jessica Hallbäck själv beskriver som 245 sidor feminism, är uppdelad i SagorHistoriaFramtidArbetslivKroppar och Våld. Vi får bland annat veta hur Snövit känns att läsas om hon var en han (“Snöblek”) och de förtryckande strukturerna gällde män och inte kvinnor.

Onsdag den 19 september firar vi releasen tillsammans med författaren i Södra Bar (våning 3) på Södra Teatern. På plats går det att köpa boken och få sitt exemplar signerat av Jessica Hallbäck.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Här står jag och håller i MIN BOK!!!!!!!! 245 sidor feminism som släpps i slutet av september. Alltså jättesnart.

Ett inlägg delat av Jessica Hallbäck 🌙 (@jessicahallback)