Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern

Glasvegas gör unik jubileumskonsert på Mosebacke­terrassen

Tio år har gått sedan Glasvegas självbetitlade debutalbum släpptes.

2008 slog skottarna ned som en bomb över hela musikvärlden och gick utan tvekan från trånga källare till de stora scenerna. Nu firas tioårsjubileet med en konsert på Mosebacketerrassen den 13 juni – bandets enda spelning på svensk mark 2018.

Glasvegas är en av Skottlands allra finaste musikexporter och har under de tio år som gått sedan deras första fullängdare, blivit favoriter hos många. Bandet har tidigare gjort såväl stora som små spelningar i Sverige, men levererar alltid på högsta nivå oavsett var spelningen sker.

Se sommarens konsertdatum här

Just nu befinner sig Glasvegas i studios världen över och arbetar på sitt ännu obetitlade femte album. Så trots att jubileumskonserten på Mosebacketerrassen till viss del är en tillbakablick är det också en chans för alla fans att få höra nytt. Spelningen är den enda som bandet gör på svensk mark under 2018.

Biljettsläpp fredag den 23 mars, klockan 10.00

Efter konserten bjuder Södrans kultklubb Bangers’n’Mash – som drivs av Robert Plaszczyk och Weeping Willows frontfigur Magnus Carlson – på efterfest i Södra Bar.