sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Hållbara Restauranger finalist i Änglamarkspriset

Rösta på Hållbara Restauranger i Änglamarkspriset 2018!

I oktober 2017 gick Södra Teaterns restaurang Mosebacke Etablissement med i nätverket Hållbara Restauranger och började resan mot en matupplevelse som inte bara smakar gott, utan också gör gott. Tillsammans med det växande nätverket har restaurangen arbetat aktivt för att skapa en mer hållbar verksamhet och restaurangbransch. Nu har nätverket uppmärksammats som en av sex finalister i Änglamarkspriset 2018 – ett initiativ av Coop för att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ inom miljö och ekologi.

“För nätverket betyder hållbarhet att man har ett helhetsperspektiv och de tror på full transparens gentemot sina kunder. Hållbarhet är en resa mot ett mål man kanske aldrig når, men utgångspunkten är att alltid vara öppen med hur långt man har kommit på vägen. Att äta på restaurang ska lämna en god eftersmak både i munnen och i hjärtat”.

Rösta här

Om Änglamarkspriset

“Änglamarkspriset fokuserar på hållbar matglädje. Vi vill premiera en person eller organisation som driver på för gröna och hållbara lösningar inom mat och matproduktion. Som sprider matglädje, där omtanke om vår planet står i fokus. Det kan vara en produkt, idé, maträtt eller odling, i liten eller stor skala.

Änglamarkspriset instiftades 2002 av Hasse Alfredson och familjerna Taube och Danielsson som en hyllning till naturen och planetens fortsatta positiva utveckling.”

Vinnaren får 100 000 kronor och utses i oktober. Röstningen avslutas den 7 oktober 2018.