sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Hårdrock, britter, bärs och känslor

Det och mycket mer hittar du på Södra Teaterns musikscener i höst.

Södra Teaterns Kägelbanan är fullbokad med grymma konserter i höst. Vi rivstartar med en magisk triss i brittiska stjärnskott, ny endagsfestival med blixtar och heavy metal thunder, whiskydoftande rockgrass-skapare, Stockholm Jazz Festival och veneziansk afton med Österbottningar.

Girlschool [GBR] på Heavy Metal Action Night!

När Motörhead spelade sin sista spelning i Sverige tog de med sig kultbandet Girlschool. Nu återvänder metalikonerna till Stockholm och intar Kägelbanan tillsammans med Mindless Sinner, Chevalier [FIN] och Lethal SteelHeavy Metal Action Night den 30 september!

Läs mer

Hyllad brittisk indierock

Den 26 september välkomnar vi indierockbandet The Amazons till Södran. I England hyllas de till skyarna och på svensk mark har de redan tilldelats priser som Viola Beach Memorial Award på Where’s the Music.

Läs mer

Intimt med ung naturbegåvning

19-åriga James TW är en singer/song-writer med lika stor röst som ambitioner. Han har redan spelat inför slutsålda arenor som förband till Shawn Mendes, nu gör han en lite intimare konsert på Kägelbanan den 28 september.

Läs mer

Beskriver känslor likt öppna sår

GAFFA skrev att den unga britten Lewis Watson besitter utan tvekan en otrolig förmåga att i sina texter visa upp känslor likt öppna sår”. Vi ser fram emot att välkomna singer/song-writern den 5 oktober.

Läs mer

Först, störst och bäst i egenskapad genre

De flesta människor antingen älskar, hatar, eller har aldrig hört talas om fenomenet som är Hayseed Dixie. Men de är obestridda skapare av musikgenren rockgrass, och det finns inga som kan mäta sig med dem.

Läs mer

Österbotten möter Venedig

Vasas flora och fauna debuterade 2015 med Släkt med Lotta Svärd, som blev årets mest omtalade av musikkritiker och publik. Nu återvänder de till Södra Teatern med minst lika hyllade albumet Veneziansk afton.

Läs mer

A Tribute to Art Blakey

Den 14 oktober hyllar en av vår tids största trummisar en av historiens största trummisar – se Tony Allen tolka Art Blakey på Kägelbanan under Stockholm Jazz Festival 2017.

Läs mer

Se hela höstens konsertprogram här.