sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Nya priset “Gittan” delas ut på Humorgala till förmån för Kvinnojouren

Sveriges främsta komiker ställer sig på Södra Teaterns Stora Scen för att tillsammans stödja Kvinnojouren Huddinges kamp och dela ut det nyinstiftade humorpriset Gittan!

Den 28 april intar bland andra Clara Henry, Cissi Wallin, Anna-Lena Brundin och Zinat Pirzadeh Södra Teaterns Stora Scen för en Humorgala till förmån för Kvinnojouren. Stand up i Sverige firar 30 år och för första gången delas det nyinstiftade humorpriset “Gittan” ut till två komiker som har gått i bräschen för kvinnor i humorbranschen. Priset har fått sitt namn från Sara Danius alter ego “Gittan” som går sin egen väg och är som en ångvält.

– Vi vill både lyfta kvinnor som tar plats genom att vara roliga samt hjälpa kvinnor som begränsats i sina liv på grund av våld och övergrepp. Det känns extra viktigt med en positiv kväll som denna i kölvattnet av #metoo, säger Ami Hallberg Pauli och Malin Appeltofft, som arrangerar galan tillsammans med Södra Teatern.

Pristagarna kommer att vara på plats och avslöjas under kvällen. Humorgalans överskott går oavkortat till Kvinnojouren Huddinge som sedan fördelar pengarna inom sina verksamheter.

– Humorgalan är en kväll för systerskapet!, avslutar Ami och Malin.

Köp biljett här

MEDVERKANDE
Ami Hallberg Pauli
Anna-Lena Brundin
Birgita Klepke
Cissi Wallin
Clara Henry
Elin Almén
Elina du Rietz
Kina Larsson
Lill Marit Bugge
Malin Appeltofft
Zinat Pirzadeh
… och bandet KNASH