sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Hysteriskt vansinnestrolleri och sanningar om livet

I september intar den gränslösa trollkonstnären Carl-Einar Häckner Södra Teaterns Stora Scen. – Det är kvalificerat nonsens på toppklassnivå, säger han.

Carl-Einar Häckner behöver ingen vidare introduktion. Han är en multibegåvad trollkarl, komiker, musiker och krönikör. Förutom otaliga shower, illusionistiska tricks och skarpa texter har han under 20 års tid uppträtt på Liseberg i Göteborg och bara där setts av drygt en miljon människor genom åren.

Det är inte första gången som Carl-Einar Häckner ställer sig på Södra Teaterns Stora Scen. Senast hösten 2015 gästade han hemmascenen i Stockholm med föreställningen “Skärvor”. I september kommer han tillbaka med sin nya föreställning och ger lika mycket hysteriskt vansinnestrolleri som visor, värme och sanningar om livet.

Med musik av trollkarlen själv, monologer och kvalificerat nonsens skapar Carl-Einar vad han kallar “en isbjörnssaga för att hålla värmen”.

– Jag vill undersöka det som är det viktigaste, det finaste, det som gör oss till människor. Om att bli rånad på en bit av sitt liv. Om våra svarta hål. Om skrattet som ventil i en egen komedi för att släppa fram artisten, säger Carl-Einar och fortsätter:

– Sen får folk välja själva vad de vill göra med föreställningen. Det är kvalificerat nonsens på toppklassnivå.

I dag pendlar trollkarlen mellan Sverige och Berlin. Det senaste året har han gästat Teater Aftonstjärnan i Göteborg, men har också synts på scener runt om i Europa.

Vad: Carl-Einar Häckner på Södra Teatern
När: 21 september, klockan 19.00
22 september, klockan 15.00 & 19.00
28 september, klockan 19.00
29 september, klockan 15.00 & 19.00

Köp biljett