sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Innan julen kommer till Mosebacke

Så stressar du ned innan julen står för dörren – Södran style.

Vad gör du innan julen står för dörren? Stressar runt? Det ska handlas klappar, det ska stöpas ljus, det ska lagas mat, det ska köpas och kläs gran, kanske bakas pepparkakor och lussebullar, griljeras skinka, en del tvättar fönster, sätter upp julgardiner och adventsljusstakar, krubbor och kryddnejlikedoftande apelsiner i sidenband i vart och vartannat fönster. För att orka med allt som många ändå vill hinna med innan julafton och Kalle Anka, kan Södra Teatern ge några tips och tricks för att sänka pulsen, komma i julstämning, oavsett om det har hunnit snöa eller ej.

När du är ute och letar efter den perfekta halsduken till mor eller far helgen innan julafton kan det vara skönt med en paus. Varför inte ta med påsarna till Mosebacke Etablissement, lyssna till lite skön jazz, eller kanske bossa nova, och käka lite brunch? Varje helg fram till och med den 22 december serverar vi bubbelbrunch ackompanjerat av liveband. Perfekt tillfälle att gå igenom to do-listan och bocka av.

Gillar du julmusik?Är Adolphson & Falk en självklarhet på din spellista veckorna innan jul? Bandet firar i år 50 år och kommer att göra en spelning på Södra Teatern den 5 december. Fler julkonserter att skriva in i kalendern för att komma i riktig julstämning är Kraja & Isen sjunger (6 och 7 december), Fröken Elvis jul (9 december), jul med Franska trion (15 december), Pernilla Andersson (11 december), och för sextonde året bjuder The Refreshments på landets rockigaste julkonsert. I år har de med sig Wilmer-X-aktuella Nisse Hellberg som gäst (18 december).

För att ladda inför de givna diskussionerna om politik vid julbordet kan det vara smart att läsa på innan. PK-fittan Elina Du Rietz delar med sig av hur det är att leva ett politiskt korrekt liv i Hornstull (1 december), advokaterna David Rudolf och Jerry Buting som försvarat Michael Peterson respektive Steven Avery i Netflix två uppmärksammade dokumentärserier The Staircase och Making a Murderer, kommer till Stora Scen och pratar juridik, bevisbördor och rättvisa (4 december) och Sandro Scocco och Jenny Lindahl pratar pengar och politik när deras ekonomipodd firar 100 avsnitt med att spela in ett avsnitt på Södra Teatern (10 december).

Julbord 28/11–22/12

Har jobbet fortfarande inte bokat julbord? Lugn, än så länge finns plats kvar i Mosebacke Etablissement, även om de inte är alltför många. Tipsa chefen om Södrans klassiska julbuffé men som även har gjort plats åt flera vegetariska läckerheter så att alla kan hitta något att lägga på tallriken. Serveras mellan den 28 november och 22 december.

Känner du ändå att stressen kryper uppför ryggraden och lämnar kalla kårar i hårbotten? Frukta icke. Inget botar stress som ett gott skratt. Mammas Nya Kille gör en längre sejour på Södra Teatern i december. Luta dig tillbaka, träna magmusklerna och känn hur stressen bara rinner av dig. Efteråt kommer du känna dig redo för lite glögg och pepparkakor hemma vid köksbordet i stället för att ängslas över knäck och marknadskarameller.

Vi på Södra Teatern gillar musik, vi gillar mat – och vi gillar att dansa. Om du är den som hellre ökar pulsen än sänker den är våra klubbar stället för dig. Varje helg under december kommer klubbarna bjuda upp till dans och mingel som aldrig förr. Mosquito & Barracuda tar över hela huset med sin Christmas Party den 14 december. Under Halloween-festen den 27 oktober hade man med sig en motorsåg. Vem vet vad som händer nu? Även Sunkit festar i julens tecken den 6 december.

För den som absolut inte känner någon stress över någonting utan känner “hey, ge mig mer att göra”, finns det konserter utan givet jultema. Gösta Berlings Saga och Tribulation intar Stora Scen och Divanhana och Electric Boys med Abramis Brama i släptåg Kägelbanan under december.

Fortfarande julstressad? Ja, då är du bortom hjälp.