sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Konserthösten 2018 på Kägelbanan

Högsäsongen på Kägelbanan börjar nu. Här listar vi höstens konserter i Södra Teaterns största lokal.

The Sonics [USA] 9 okt

Sedan födseln av garagerock, the northwest sound, grunge, eller vad man väljer att kalla det, har The Sonics satt prägeln, tempot och soundet och gett alla musiker och band som kommit efter, den omistliga rätten att föra rocken till oanade höjder och utforska alla dess möjligheter.

Kodaline [IRL] 10 okt

Med ena foten i modern popmusik och den andra i gitarrdriven arenarock, har irländska Kodaline kommit att bli ett av indiescenens mest omtyckta band – med fäbless för refränger sjungna för full hals och att kombinera det bästa ur popmusiken med det storslagna ur rockmusiken.

Kacey Musgraves [USA] 14 okt

Amerikanska countrysångerskan Kacey Musgraves beger sig ut på världsturné och gör ett stopp i Sverige. Med hyllade albumet Golden Hour i ryggen intar den Grammy-vinnande artisten Kägelbanan med ”Oh, What a World: Tour!” för en intim och exklusiv spelning den 14 oktober.

DJ Jazzy Jeff [USA] 19 okt

Han är en av världens bästa live och scratch dj:s, har spelat vid sidan av giganter som Eminem, Run DMC och The Roots, vunnit två grammys och sålt miljontals album med Will Smith i supergruppen DJ Jazzy Jeff and the Fresh Prince som ligger bakom megahiten Summertime. Vi snackar 100 procent äkta hiphop-legendar!

Queenie – Forever 20 okt

Queenie genomför alla låtar på de ursprungliga instrumenten, ingen inspelad musik på trackmaskin, på exakt samma sätt som Queen gjorde. Kombinationen av original instrumentering och Michael Kluchs fantastiska röst gör varje show till en unik och imponerande levande upplevelse full av energi

Syster Sol – GAL:ANT-fest 26 okt

I somras var det premiär för livekonceptet GAL:ANT fest på Öland Roots med 30 kvinnor på scenen samtidigt – i höst blir det ett turnékoncept med artisterna Aurelia Dey, Ward, Nayomi och Bonbon x Yra som alla släpper musik via GAL:ANT.

Syster Sol Galant

Metric [CAN] 27 okt

Med låtar som Help I´m Alive, Sick Muse och Gimme Sympahty har kanadensiska indierockarna i METRIC skaffat sig fans över hela världen och hörts i sammanhang som One Tree Hill, The Vampire Diaries, 90210, Greys Anatomy, FIFA och The Twilight Saga.

Novo Amor + Anna Leone [GBR] 28 okt

Bakom Novo Amor döljer sig den walesiska multiinstrumentalisten Ali Lacey. Över vackert melankoliska melodier flyter hans emotionella röst fram och resultatet blir omedelbara singer/songwriter-favoriter, för alla oss som redan har kapitulerat för Bon Ivers mest drömska ögonblick.

Mapei 2 nov

Singeln Don’t Wait ekar fortfarande, men i höst är hon tillbaka med både ny musik och första spelningarna på tre år.

Courtney Barnett [AUS] 3 nov

En av vår tids vassaste låtförfattare stavas Courtney Barnett. Hon har gjort sig känd för sina pladdriga texter, fyllda med kvicka anekdoter som ofta är lika sammanbitna som komiska. Leveransen är alltid gravallvarlig, och med sin släpiga indierock har hon sprängt sig in som en helt unik artist med små medel. Tack vare allt detta har hon genom sin musik börjat kännas som en nära vän, och snart får vi faktiskt komma så nära det bara går – den 3 november kommer Courtney Barnett nämligen till Sverige för en spelning på Kägelbanan.

Unknown Mortal Orchestra [NZL] 7 nov

Psych-musiken är som bäst när den muterar, och under 2010-talets gång har Unknown Mortal Orchestra varit ett av de allra främsta banden på att göra just det. För varje skiva utforskar popgruppen fler och fler sidor av sitt sound, och nya Sex & Food är ytterligare en fortsättning på den traditionen. De drar å ena sidan åt ett ruffigare, skitigare håll, dränkt i Jimi Hendrix-lika riff – å andra sidan åt en mjuk och polerad disco-riktning.

Unknown Mortal Orchestra

The Night Flight Orchestra 8 nov

The Night Flight Orchestras glamdiscorock med progressiv attityd har fått dem att bli en av de mest omtalade akterna inom rockmusiken de senaste åren. Nu är de snart tillbaka med sitt fjärde album och är redo för nya nedslag i Malmö, Stockholm och Göteborg i höst!

No fun at all & Satanic Surfers + Twin Pigs 9 nov

Skatepunkarna No Fun At All och Satanic Surfers slår sig samman för tre spelningar i höst och den 9 november bjuder de upp till röj på Kägelbanan! Med sig har de dessutom stökpunkarna Twin Pigs!

Tom Walker [GBR] 11 nov

Genom att blanda hiphop-beats, eklektiska samplingar och traditionellt låtskrivande är Tom Walker snart ett givet namn på de stora scenerna. Med miljontals streams, flera hits och ett unikt uttryck är Walker bland det bästa som framtiden har att bjuda på. Den nya karriärdefinierande singeln Leave a Light On håller i skrivande stund på att etablera Tom Walker som ljudet av 2018 världen över, och inte bara i hemlandet där han redan säljer ut de största klubbarna.

Tesseract [GBR] 17 nov

Det har gått fort för det brittiska djentbandet Tesseract från Milton Keynes. 2011 skivdebuterade bandet och de slog snabbt igenom i kretsar för progressiv musik. I dag ses de som ett av de viktigaste banden inom djent-genren jämte band som Meshuggah, Architects och Periphery.

David August [DEU] 23 nov

I en tid präglad av elektronisk musik och igenkännbara hits vill David August i stället göra varje stund unik. Med improvisation som musikalisk kärna, skapar den tyske 28-årige producenten verk som suddar ut gränsen mellan det verkliga och det fiktiva – mellan två extrema motpoler som tvingas ihop.

David August på Kägelbanan

John Holm 24 nov

Holms musik är som en blandning mellan singer-songwriter, rock och progg. Hans egensinniga röst och djupa texter fortsätter att attrahera lyssnare trots att han inte släppt särskilt många skivor. Såväl en ny singel Hård Värld (en omarbetad svensk version på Haid Rain … av Bob Dylan) som en dokumentär av SVT färdigställs för närvarande.

The Cadillac Three [USA] 25 nov

Jaren Johnston, Kelby Ray och Neil Mason är alla från Music City och har känt varandra sedan tonåren. De beskriver själva sin musik som “Country Fuzz”, och hämtar inspiration från rötterna i både sydstatsrock och country. Bland deras favoritartister hittar man givetvis ZZ Top, men de hyllar även samtida progressiva country-hjältar som Sturgill Simpson.

Jul med Franska Trion 15 dec

Som traditionen bjuder ställer Franska Trion åter till med kalas när det lackar mot jul. Den göteborgska jazz-rock-någonting trion har gått från klarhet till klarhet liksom från en lokal angelägenhet till en nationell sådan.

Electric Boys + Abramis Brama 22 dec

Electric Boys blev internationellt kända runt -90 med sin egensinniga blandning av gitarr-riff, Beatlespop, hård funk och psykedelia.

Alla konserter hittar du här