sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Högsäsongen i gång på Kägelbanan

Fler konserter än dagar på Södra Teatern. Här listar vi höstens konserter på Kägelbanan, Södrans största lokal.

Courtney Barnett [AUS] 3 nov

En av vår tids vassaste låtförfattare stavas Courtney Barnett. Hon har gjort sig känd för sina pladdriga texter, fyllda med kvicka anekdoter som ofta är lika sammanbitna som komiska. Leveransen är alltid gravallvarlig, och med sin släpiga indierock har hon sprängt sig in som en helt unik artist med små medel. Tack vare allt detta har hon genom sin musik börjat kännas som en nära vän, och snart får vi faktiskt komma så nära det bara går – den 3 november kommer Courtney Barnett nämligen till Sverige för en spelning på Kägelbanan.

Unknown Mortal Orchestra [NZL] 7 nov

Psych-musiken är som bäst när den muterar, och under 2010-talets gång har Unknown Mortal Orchestra varit ett av de allra främsta banden på att göra just det. För varje skiva utforskar popgruppen fler och fler sidor av sitt sound, och nya Sex & Food är ytterligare en fortsättning på den traditionen. De drar å ena sidan åt ett ruffigare, skitigare håll, dränkt i Jimi Hendrix-lika riff – å andra sidan åt en mjuk och polerad disco-riktning.

Unknown Mortal Orchestra

The Night Flight Orchestra 8 nov

The Night Flight Orchestras glamdiscorock med progressiv attityd har fått dem att bli en av de mest omtalade akterna inom rockmusiken de senaste åren. Nu är de snart tillbaka med sitt fjärde album och är redo för nya nedslag i Malmö, Stockholm och Göteborg i höst!

No fun at all & Satanic Surfers + Twin Pigs 9 nov

Skatepunkarna No Fun At All och Satanic Surfers slår sig samman för tre spelningar i höst och den 9 november bjuder de upp till röj på Kägelbanan! Med sig har de dessutom stökpunkarna Twin Pigs!

Tom Walker [GBR] 11 nov

Genom att blanda hiphop-beats, eklektiska samplingar och traditionellt låtskrivande är Tom Walker snart ett givet namn på de stora scenerna. Med miljontals streams, flera hits och ett unikt uttryck är Walker bland det bästa som framtiden har att bjuda på. Den nya karriärdefinierande singeln Leave a Light On håller i skrivande stund på att etablera Tom Walker som ljudet av 2018 världen över, och inte bara i hemlandet där han redan säljer ut de största klubbarna.

Tesseract [GBR] 17 nov

Det har gått fort för det brittiska djentbandet Tesseract från Milton Keynes. 2011 skivdebuterade bandet och de slog snabbt igenom i kretsar för progressiv musik. I dag ses de som ett av de viktigaste banden inom djent-genren jämte band som Meshuggah, Architects och Periphery.

David August [DEU] 23 nov

I en tid präglad av elektronisk musik och igenkännbara hits vill David August i stället göra varje stund unik. Med improvisation som musikalisk kärna, skapar den tyske 28-årige producenten verk som suddar ut gränsen mellan det verkliga och det fiktiva – mellan två extrema motpoler som tvingas ihop.

David August på Kägelbanan

John Holm 24 nov

Holms musik är som en blandning mellan singer-songwriter, rock och progg. Hans egensinniga röst och djupa texter fortsätter att attrahera lyssnare trots att han inte släppt särskilt många skivor. Såväl en ny singel Hård Värld (en omarbetad svensk version på Haid Rain … av Bob Dylan) som en dokumentär av SVT färdigställs för närvarande.

The Cadillac Three [USA] 25 nov

Jaren Johnston, Kelby Ray och Neil Mason är alla från Music City och har känt varandra sedan tonåren. De beskriver själva sin musik som “Country Fuzz”, och hämtar inspiration från rötterna i både sydstatsrock och country. Bland deras favoritartister hittar man givetvis ZZ Top, men de hyllar även samtida progressiva country-hjältar som Sturgill Simpson.

Divanhana [BIH] 8 dec

Divanhana från Bosnien-Hercegovina rör sig i gränslandet mellan pop, jazz och klassisk musik. Med sitt filmiska och klangrika sound har de lyckats sammankoppla ett nutida urbant uttryck tillsammans med rötter ur den traditionella balkanmusiken, benämnd som ”sevdalinka” som står för en folkmusikgenre med lång tradition i Bosnien-Hercegovina, men som även är mycket populär i Montenegro, Serbien, Kroatien och Makedonien.

Jul med Franska Trion 15 dec

Som traditionen bjuder ställer Franska Trion åter till med kalas när det lackar mot jul. Den göteborgska jazz-rock-någonting trion har gått från klarhet till klarhet liksom från en lokal angelägenhet till en nationell sådan.

Electric Boys + Abramis Brama 22 dec

Electric Boys blev internationellt kända runt -90 med sin egensinniga blandning av gitarr-riff, Beatlespop, hård funk och psykedelia.

Alla konserter hittar du här