sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Kören avslöjar allt – och bjuder in publiken att göra detsamma

De har fått hela Kungliga Operan att dansa (något en kan hävda aldrig tidigare hänt) och legenden Adeva att kasta skor i affekt.

När Tensta Gospel Choir ställer sig på scenen väntar något alldeles extra. – Vi är opolerade och spontana, säger körledaren Cedwin Sandanam.

Varje måndag träffas de drygt 35 körmedlemmarna i Tenstakyrkan för att repa och just nu är förberedelserna inför körens unika konsert på Mosebacketerrassen den 29 augusti i full gång.

Vad kan publiken förvänta sig?
– När vi uppträder gör vi det tillsammans med publiken och Mosebacketerrassen är perfekt för det. Det viktigaste när vi skapar en musikalisk upplevelse är att publiken får möjlighet att delta. Det är frigörande, säger Cedwin efter att ha valt orden noga för att inte låta klyschig.

– Det var någon som skrev väldigt fint en gång att vi bjuder mycket av oss själva. Vi avslöjar både styrkor och brister på scen. Det var en fin recension. Vi kör inte med kåpor, eller något, och det som är grymt med Södran är att publiken verkligen bjuds in till att komma som de är. Det är himla skönt.

Vad är bästa minnet från Södran?
– Det måste vara när sjöng tillsammans med Adeva och hon tog av sig en sko och kastade den på en av våra solister.

Var hon arg?
– Nej, hon blev så tagen av sången att hon kastade skon på solisten. När Adeva förlorade sin son spelade hennes mamma just den sången ofta. Och det är det gospel handlar om – låtar som slår an på hela känslospektrat; ilska, glädje, sorg och kärlek.

Konserten på Mosebacketerrassen är verkligen unik. Under bar himmel och på scen en drygt 30 personer stor kör som sjunger något för alla öron – allt från soul till hip hop, funk och blues.

– Face it, hur många gånger är det en gospelkör uppträder på det här sättet? Det är inte så ofta, konstaterar Cedwin.

Köp biljett här!