sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Kreativ kulturkodare skapar sodrateatern.com

Bakom Södra Teaterns sajt står webbyrån STÖK – en, trots namnet, välstrukturerad norrländsk webbyrå mitt i Stockholm.

År 2015 lanserades Södra Teaterns hemsida som vi känner till den i dag. För koncept, design och UX står Johan Hibombo. Koden och teknisk lösning är signerad Sandra Lindberg.

– Jag tycker att det är kul att få jobba med en sida länge, som jag har gjort med sodrateatern.com. Då får man chans att utvärdera, förbättra och utveckla, säger Sandra Lindberg, utvecklare på webbyrån STÖK.

Och utvecklat och förbättrat har Sandra Lindberg verkligen gjort. Sedan sodrateatern.com lanserades har sajten byggts om, gjorts större och optimerats kontinuerligt. Redan efter ett år släpptes sodrateatern.com 2.0 med ett nytt och bättre kalendarium för de drygt 300 unika evenemang som publiceras varje år.

– Det är en av de största utmaningarna med sidan. Mycket data och många besökare ska hanteras, men framför allt ska mycket information nå besökarna på ett tydligt sätt, berättar Sandra.

Citat Sandra Lindberg

Förutom sodrateatern.com har Sandra Lindberg och STÖK, i samarbete med Johan Hibombo, bland annat byggt Stockholm Jazzfestivals hemsida som har nominerats och prisats för sin design och funktion.

– Man kan väl säga att jag är en kulturkodare, säger Sandra lite skämtsamt och fortsätter:

– Det är roligt att koda sidor som Södrans. Det finns alltid nya saker att sätta tänderna i och jag kan vara lite mer kreativ. Med sodrateatern.com kan jag ta ut svängarna.

Södra Teaterns marknadsavdelning, Johan Hibombo  och STÖK träffas ungefär en gång per halvår för att diskutera förbättringar i både design och funktion. 2017 inleddes arbetet med Södra Teaterns contentsida ”Södran Stories”, där nyheter och tips delas med besökarna. Under 2018 har SEO, teknisk prestanda och optimering prioriterats. Allt för att förbättra användarupplevelsen.

Om STÖK media AB

STÖK är en liten webbyrå med stora kunder som till exempel softgoat.com och mynewsdesk.com. De stöttar sina kunder genom användbara och funktionella webbplatser med fokus på enkelhet, konvertering och hållbarhet.

Läs mer på stok.se.