sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Krogshowen ska leva på Mosebacke igen

Efter en höst med fullmatat program i Södra Teaterns nya bar Groggen är det nu dags för Restaurang Mosebackes anrika scen att leva igen. Våren 2020 kommer krogshowen tillbaka till Södran med start redan den 21 januari. 

– Krogscenen på Mosebacke har varit med om mycket och vi är så glada över att kunna aktivera den igen, säger Fredrik Granberg, programchef och konstnärlig ledare för Södra Teatern.

Succén Glitterär Salong med Amelia & Neta, som redan i höstas fick flytta till Restaurang Mosebacke på grund av det stora publiktrycket, fortsätter samtalen och spaningarna på den anrika scenen i vår.

Även populära David & Fredriks Musikquiz – med kluriga röda trådar, allsång och konstiga intron – och Gameshow med Lång-Kalle & Maria tar steget in i restaurangen i vår.

Parhästarna Henrik Johnsson & Mark Levengood pratar tro och andlighet när deras podd “Men Herre Gud!” återuppstår som krogshow.

Lady Rivet och Yvette Les Fesses bjuder in till aftnar där glitter, glamour och burlesk står på agendan. Båda två har mångårig erfarenhet från den svenska och internationella burleskscenen och skapar tillsammans en dekadent show i äkta Södran-anda.

Skribenten, författaren, poddaren och musikgurun Fredrik Strage tar sig an scenen i Strage on Stage och pratar om allt från idoldyrkan till rockmytologi och moshpits.

– Det är en ära att få ställa mig på en scen där jag sett så många artister. Jag har aldrig gjort en krogshow förut så det känns lite nervöst. Men mina anekdoter kommer förhoppningsvis att vara minst lika festliga som jonglörer och cancan, säger Fredrik Strage om krogshowdebuten.

I Expedition Livet avhandlar Anders Lundin människans vandring på jorden – från vaggan till i dag. Med sig har han musikern Jonas Olofsson på kontrabas och tillsammans bjuder de på något som kan likna en vismusikal, men utan koreografi och med väldigt få roller. Det utlovas heller inga påkostade kläder.

Fri entré vid bordsbokning och matbeställning (med vissa undantag). Restaurang Mosebackes krogshowmeny presenteras i början på nästa år.