sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Kultur för alla – med alla

Södra Teatern presenterar över 500 evenemang per år och står för jämställdhet, demokrati, hållbarhet och gemenskap. Här är ett urval av scenkonst och musik som vi hyllar.

Zebrafinken

Zebrafinken är en gripande och underhållande monolog om att våga vara den du är, skriven och framförd av Carlos Romero Cruz som rör sig rappt mellan rollerna. Genom dragpersonan Carnita Molida hittar Carlos en humoristisk och varm ton som skildrar tonårens skörhet, teaterns fristad och den oförstående vuxenvärlden.

Stora Scen den 12 november, klockan 19.00.

Köp biljett här

 

Perfume Genius

Amerikanska Perfume Genius är introvert och extrovert på samma gång. Mike Hadreas vilda scenpersona Perfume Genius kan knocka en hel publik med eldiga låtar om sexualitet, ensamhet och rädsla. Parfymgeni, gayikon eller musikalisk förnyare – kalla honom för vad du vill. Den 15 november ser du honom på Kägelbanans scen.

Köp biljett här

Matriarkerna

Sara Parkman och Samantha Ohlanders tar tillbaka sina traditioner i uppföljningen till dundersuccén Fäboland – Matriarkerna. Temat är tradition och tradering och samtal kommer varvas med skratt, gråt och fantastisk musik!

Stora Scen den 25 november, klockan 19.00.

Köp biljett här

Beauty and the Beast

Amanda Apetrea och Halla Ólafsdóttir dekonstruerar klichéer och låter publiken projicera personliga erfarenheter, referenser och minnen. I Beauty and the Beast producerar dansen inte tecken utan påverkar som ett slag i magen. Den undersöker hur den råa kraften i en arenakonsert kan producera en gemensam känsla mellan artister och publik.

Stora Scen den 11 och 29 november, klockan 19.00.

Köp biljett här

Diagnoserna i mitt liv

I Diagnoserna i mitt liv berättar Olof Wretling om vad som är normalt och inte. Tillsammans med musikern Jakob Nyström (Algesten, Isolation Years), som har specialskrivit musik till föreställningen, varvas roligt och allvarligt om vartannat.

Stora Scen den 1 december 19.00, 2 december 14.00 och 3 december 15.00. 

Köp biljett här

PK-klubben

Den 7 december gör Cissi Wallin och Clara Henry fjärde och säsongens sista PK-klubben. Med gästerna Stina Wolter och Musse Hasselvall levererar de rättvisemärkt och batik-odlad humor. Med andra ord: roliga, smarta och skarpa skämt! Som inte sparkar nedåt utan i stället åt rätt och rimliga håll i tider som dessa.

Stora Scen den 7 december, klockan 19.30.

Köp biljett här

Rickard Söderberg är Gaytenor

Hans superkraft är sång, och hans hemliga vapen snällhet – Rickard Söderberg är Gaytenor. I mars lotsar operasångaren publiken genom en scenshow med allt från opera och musikal till pop och schlager. Rickard Söderberg har ett brinnande samhällsengagemang och är i dag lika uppmärksammad för sin sång som för sin aktivism.

Stora Scen den 2 & 3 mars, klockan 19.00.

Köp biljett här

 

De redan frälsta

2018 är det valår och det är Sveriges politiska landskap som nagelfars med humor och musik i föreställningen De redan frälsta med Bianca, Tiffany och Thom – gänget bakom succéföreställningen Slå pattarna i taket och SVT:s Full Patte.

Stora Scen den 17 – 28 januari, klockan 19.00.

Köp biljett här

FATTA! med Cleo & JUCK

FATTA! med Cleo & JUCK ställer sig på Stora Scen och tvekar inte inför att sätta hårt mot när det gäller kvinnors rättigheter. Koreograferad aktivism och verklighetsbaserade texter som berör varvas i en extatisk hiphopkavalkad med agenda att förändra världen.

Stora Scen den 7 & 8 februari, klockan 19.00.

Köp biljett här

Se hela Södrans program här.