sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Lisa Nilsson till Mosebacketerrassen med ”Himlen runt hörnet 25 år”

Närmast traditionsenligt gästar Lisa Nilsson Mosebacketerrassen i sommar för en konsert under bar himmel. “Man kan ju, utan att överdriva, säga att är det någon plats i Stockholm som med fog kan påstå sig ha himlen runt hörnet, så är det just Mosebacketerrassen!”, säger Lisa Nilsson.

I höstas fyllde Lisas album Himlen runt hörnet 25 år, något som firades med tre utsålda kvällar på Göta Lejon i Stockholm. Där framförde hon plattans alla låtar från början till slut och bjöd publiken på en resa genom karriären i urval. I år fortsätter firandet och den 15 augusti, innan Lisa ger sig ut på stor höstturné, ställer hon sig på Mosebacketerrassens scen med “Himlen runt hörnet 25 år”.

– Mosebacketerrassen har närmast blivit en årlig tradition för mig nu. Det är en glädje att se fram emot varje gång. Just den här konserten i den miljön blir speciellt. Sommarnostalgi med Stockholm och stockholmarna. Har så starka minnen från sommaren 1992 när Himlen runt hörnet släppts. Min gudson Casper föddes nämligen nästan på dagen för vår konsert, 16 augusti. Jag satt på en uteservering vid Slussen när jag fick beskedet att han kommit. Och eftersom det var vattenfestival så sköts det fyrverkerier över stan den kvällen, och jag och min bästa vän skålade i champagne, säger Lisa Nilsson.

I konserten på Mosebacketerrassen den 15 augusti medverkar från Himlen runt hörnet Mattias Torell (gitarr), Pål Svenre (keyboards), Per Lindvall (trummor), därutöver Peter Forss (bas), Jesper Nordenström (piano), Jonas Kullhammar (sax), Britta Bergström (sång) och Dea Norberg (sång).

– Man kan ju, utan att överdriva, säga att är det någon plats i Stockholm som med fog kan påstå sig ha himlen runt hörnet, så är det just Mosebacketerrassen!

Biljettsläpp onsdag den 25 april, klockan 10.00.

Se sommarens konsertdatum här