sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Lokala technotalanger skapar eufori med världskänd house-artist

Rumänska Petre Inspirescu [a:rpia:r] gästar årets första 05-natt på Kägelbanan.

Lördagen den 3 mars kör Södrans klubbdirektörer Gago Cuk och Max Lindevall årets första 05-natt på Kägelbanan, i samband med deras b-days.
Det blir en maxad audiovisuell upplevelse med rumänska house-artisten Petre Inspirescu [a:rpia:r] och de lokala technotalangerna Flord King (Lyssna records), Axel Hallqvist (Esperanto Music) och Mirja (Esperanto Music).

Köp biljett

Petre Inspirescus skivbolag [a:rpia:r] har haft en enorm inverkan på Rumäniens elektroniska musiklandskap. Petre Inspirescu själv är en erkänd dj och spelar världen över. Hans influenser sträcker sig från deep house till funk och jazz.

För Inspirescu har musik alltid varit ett äventyr. Han växte upp efter den rumänska revolutionen, i en värld utan internet, vilket gjorde att han i stället – genom äventyrliga resor till Bukarest, Budapest och Prag – fick söka långt och länge för att hitta den musiken han gillade. Resultatet av hans engagemang visar sig i dag i Inspirescus enorma hängivelse till musiken. Petre Inspirescus breda musikregister visas upp i en specialmix gjord åt Fabric i London – som är en av hans mest kända mixar.

Läs mer & lyssna här

Vi är extremt stolta över att få spendera en natt med en av minimal housens viktigaste visionärer. Ses på dansgolvet!