sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Mängder av indie i höst

Indiescenen lär jubla över programmet på Södra Teatern i höst. Förutom Mark Kozelek från Sun Kil Moon och Courtney Barnett släpper Södra Teatern upp flera starka indiegigs på sina scener under oktober och november.

Kodaline 10 oktober

Kodaline [IRL] 10 oktober (slutsålt)

Med ena foten i modern popmusik och den andra i gitarrdriven arenarock, har irländska Kodaline kommit att bli ett av indiescenens mest omtyckta band – med fäbless för refränger sjungna för full hals och att kombinera det bästa ur popmusiken med det storslagna ur rockmusiken.

 

Mark Kozelek 24 oktober

Mark Kozelek [USA] 24 oktober

Sun Kil Moon är vad indietrubaduren Mark Kozelek ibland kallar sig när han släpper musik. Efter dundersuccén med personliga Benji för några år sedan har Kozeleks musik blivit än mer introspektiv och självreflekterande. År 2017 års tre (!) släpp har alla präglats av en intimitet och ärlighet sällan skådad i musik i dag, och Kozelek lyckas ständigt att måla upp en större bild än väntat med sina ofta dagboksliknande vardagsobservationer.

Metric 27 oktober

Metric [CAN] 27 oktober (fåtal biljetter kvar)

Med låtar som Help I’m Alive, Sick Muse och Gimme Sympahty har kanadensiska indierockarna i Metric skaffat sig fans över hela världen och hörts i sammanhang som One Tree Hill, The Vampire Diaries, 90210, Greys Anatomy, FIFA och The Twilight Saga.

Novo Amor 28 oktober

Novo Amor [GBR] 28 oktober

Novo Amor fick de allra piggaste musikbloggarna att spinna av välbehag då han 2014 släppte den avskalade debut-ep:n Woodgate, NY. När han förra året gav ut uppföljaren Bathing Beach hade även stormedia vaknat till liv och EP:n fick välförtjänta hyllningar av bland andra BBC Radio 1 och Mojo. Under de tre år som passerat har Novo Amor gått från att vara en omtalad juvel bland de mest insatta, till att bli en mångmiljonstreamad artist med fanbase runtom i världen.

Courtney Barnett 3 november

Courtney Barnett [AUS] 3 november (slutsålt)

En av vår tids vassaste låtförfattare stavas Courtney Barnett. Hon har gjort sig känd för sina pladdriga texter, fyllda med kvicka anekdoter som ofta är lika sammanbitna som komiska. Leveransen är alltid gravallvarlig, och med sin släpiga indierock har hon sprängt sig in som en helt unik artist med små medel. Tack vare allt detta har hon genom sin musik börjat kännas som en nära vän.

Sarah Klang 4–6 november

Sarah Klang 4–6 november (fåtal biljetter kvar)

År 2018 är Sarah Klangs år. Sedan debutalbumet Love in the Milky Way gick rakt upp på den svenska topplistans förstaplats i februari, ackompanjerat av radiosingel efter radiosingel och en Grammisnominering, har hon gång efter gång övertygat utsålda konsertlokaler Sverige runt.

Unknown Mortal Orchestra 7 november

Unkown Mortal Orchestra [NZL] 7 november (fåtal biljetter kvar)

Psych-musiken är som bäst när den muterar, och under 2010-talets gång har Unknown Mortal Orchestra varit ett av de allra främsta banden på att göra just det. För varje skiva utforskar popgruppen fler och fler sidor av sitt sound, och nya Sex & Food är ytterligare en fortsättning på den traditionen.

Tom Walker 11 november

Tom Walker [GBR] 11 november

Genom att blanda hiphop-beats, eklektiska samplingar och traditionellt låtskrivande är Tom Walker snart ett givet namn på de stora scenerna. Med miljontals streamningar, flera hits och ett unikt uttryck är Walker bland det bästa som framtiden har att bjuda på. Den nya karriärdefinierande singeln Leave a Light On håller i skrivande stund på att etablera Walker som ljudet av 2018 världen över, och inte bara i hemlandet där han redan säljer ut de största klubbarna.

Jennie Abrahamson 13 november

Jennie Abrahamson 13 november (fåtal biljetter kvar)

Jennie Abrahamsons femte album Reverseries släpptes i början av 2017 och hyllades av kritikerna, bland annat med full pott i Sonic Magazine. Det drömska och storslagna albumet, som nominerades som Årets Pop på P3 Guld, blev både en sorts sammanfattning och vidareutveckling av det alldeles egna sound hon skalat fram skiva för skiva – en sorts enkelhetens pop, men där varje låt rymmer en hel värld.