sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Mikael Bergsten ny köksmästare på Mosebacke

Från Stockholm mässrestauranger, Scandic Hotel Hasselbacken och senast Vigårda restauranger kommer nu köksmästare Mikael Bergsten till Södra Teatern och Restaurang Mosebacke.

I början av 2016 nyöppnade Södra Teaterns restaurang Mosebacke Etablissement (nu Restaurang Mosebacke) med renoverad lokal och nytt matkoncept. Efter två år av förfining av Mosebackes vegetariska à la carte-meny presenterades restaurangen som en av 34 nykomlingar i White Guide 2018 och utrustades med ett nytt kök. I dag slår restaurangen rekord i julbordsbokningar och fylls till brädden med gäster varje lunch- och brunchsittning.

– Vi är otroligt stolta över vad vi har lyckats åstadkomma med restaurangen på kort tid. Och att vi nu får välkomna Mikael Bergsten som köksmästare gör oss ännu mer peppade, säger Fredrik Bergman, Food & Beverage Manager på Södra Teatern.

I januari tar 37-åriga köksmästaren Mikael Bergsten sig an Södra Teaterns restaurang med nytt team och en matfilosofi som går hand i hand med Restaurang Mosebackes hållbarhetsarbete.

– Det känns så roligt och jag är supertaggad på att börja. Mosebacke är ju en institution. Nu ska vi bredda det vegetariska konceptet och utveckla restaurangen, säger Mikael Bergsten.

Han beskriver sig själv som noggrann – till och med pedantisk – ambitiös, social och glad i köket.

– Jag gillar klassisk matlagning med en twist. Det ska inte vara för komplicerat, men får gärna vara lekfullt. Gästen ska känna att vi har det roligt i köket.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Pepp! I januari kommer köksmästare Mikael Bergsten till oss på Mosebacke 👏💪 Läs mer om Micke på sodrateatern.com

Ett inlägg delat av Mosebacke Etablissement (@mosebackeetablissement)