sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Mingelkväll och utställningar firar tvååriga Mosebacke Design District

Två år har gått sedan kultur- och designsamarbetet Mosebacke Design District inleddes. Nu bjuder aktörerna gemensamt in för att fira åren som har gått med utställningar och mingel under Stockholm Design Week.

Mosebacke är inte bara Stockholms högst belägna område, utan även en mötesplats för design och kultur. Under namnet Mosebacke Design District samarbetar ett tiotal lokala aktörer för att stärka kulturutbudet och främja ett levande design-, konst-, musik- och matliv genom samarbete och gemensamt företagande.

– Mosebacke Design District samarbetar inom många olika projekt. Samarbetet skapar en synergi, vi kommer längre och når ut bättre när vi samarbetar. Jag tror att det märks för besökaren också, säger Elin SilverpilButiken Republiken.

Under Stockholm Design Week (5 – 11 februari) bjuder aktörerna i Mosebacke Design District in till utställningar. Onsdagen den 7 februari firar vi två år av samarbete med mingel där alla är välkomna att vandra runt på Mosebacke och inspireras av kultur i olika former – något som gjordes även förra året.

– Förra året hade vi en fantastisk mingelkväll. Folk gick mellan alla olika ställen i Mosebacke Design District och njöt av konst, design och förfriskningar! Vi är så taggade på årets mingelkväll, det kommer bli grymt, säger Elin Silverpil.

Designutställningar
Nedanstående aktörer har öppet varje dag 11.00 – 19.00 under Stockholm Design Week, samt 19.00 – 22.00 den 7 februari.

JR Workshop / Acne JR
Hökens gata 8
Välkommen den 7 februari att delta i en kokeshi workshop tillsammans med leksakskreatörerna Acne JR. Kokeshi är traditionella japanska dockor som är tillverkade av trä och kännetecknas av att de saknar armar och ben.

Öppet varje dag under Stockholm Design Week. Drop In. Ingen förbokning krävs.

Butiken Republiken
Hökens gata 4
Butiken Republiken presenterar en samlingsutställning med handtuftade mattor i lin och ull av Camilla Iliefski, eleganta objekt från industriellt spillmaterial av Malmö Upcycling Service, design för skörd året runt av Design Stories och lampskulpturer av By Republiken.

Tales Chocolate
Hökens gata 8
Njut av en bit choklad och ta del av vår designprocess när vi presenterar en sneak peak av kakorna som kommer lanseras under 2018. Vilken smak hade du valt för de nya scenerna? Tales Chocolate av Playful Design Studio väcker platser till liv genom smakupplevelser, så att du kan återuppleva dina minnen eller dela med dig av de till andra.

Woodstockholm
Mosebacke Torg 9
Woodstockholm grundades 2010 och är en producent och agentur för nyskapande formgivning med designers som Uglycute, Lars Stensö och Mats Theselius. 2015 öppnade Woodstockholm Matbar, som också är ett showroom för flera av företagets formgivare.

Ät, drick och shoppa
Nedanstående aktörer har öppet varje dag åtminstone mellan 11.00 – 19.00 under Stockholm Design Week, samt 19.00 – 22.00 den 7 februari.

NOFO Vinbar
Tjärhovsgatan 11
Prata vin, humle, salsiccia eller världshändelser med vår sommelier på NOFO Vinbar. Lyft ditt glas och skåla med någon som kanske blir din nya vän eller mer. Det är lite så det är på Söder – öppet, socialt och lätt att älska. Ta med vännerna och kom förbi på ett glas bubblor för 99 kr eller vin och chark för 199 kr. Välkomna!

Green Laces
Hökens gata 7
Green Laces bjuder in till temakväll Stockholm under mingelkvällen den 7 februari, där du får uppleva anemisk lyrikpunk, gränsblind poesiuppläsning i vår unika miljö med progressiva produkter.

Klockan 18.30 bjuder Bagarmossens starkast lysande punkpoet Hällregn på en exklusiv och avskalad spelning.
Klockan 19.30 läser evigt leende och ständigt vibrerande transaktivisten Yolanda Aurora Bohm Ramirez dikter ur sin debut ”Ikon”.

Södra Teatern & Mosebacke Etablissement
Mosebacke Torg 1-3
Södra Teaterns restaurang Mosebacke Etablissement gör kärleksfullt komponerade vegetariska mellanrätter som kombineras bäst med restaurangens ekologiska viner. Under minglet den 7 februari bjuder Mosebacke Etablissement på 20 procent rabatt mot uppvisande av biljett till Stockholm Furniture & Light Fair.

Omnipollos hatt
Hökens Gata 1A
Fluffig IPA, rustik pilsner,”magic tap”, bästa surdegspizzorna och Feng shui.

Läs mer om Mosebacke Design District