sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Miss Li kastar festivaltrosan – och hoppar i älven

Att vara artistalteregot Miss Li var väldigt viktigt, speciellt i början, berättar Linda Carlsson, personen bakom det välkända artistnamnet. Nu är hon mer självsäker och reflekterar skämtsamt om spyor på scen.

Den 17 augusti stod Miss Li på Mosebacketerrassens scen och levererade en färgsprakande konsert under bar himmel.

– Miss Li var alltid sprudlande, tog för sig och bad aldrig om ursäkt. Jag behövde Miss Li som en kanal att leva, berättar Linda Carlsson, som hon egentligen heter.

Har du sagt eller gjort något som Miss Li, som Linda aldrig skulle?

– Ja, verkligen! I början babblade jag alltid, var askalas och gick all in liksom. Under en Emmabodafestival kastade någon upp ett par trosor som jag satte på huvudet. Det var inte förrän i slutet på giget som jag upptäckte att det var ett par använda festivaltrosor. Numera försöker jag hitta en balans mellan spontanitet och repat, då blir det bra gig.

Innan Miss Li uppträdde på Mosebacketerrassen i augusti gjorde hon en spelning i Skellefteå, på en flotte i älven. Konserten blev lite mer dramatisk än Linda hade planerat när hon föll ned i älven. Som tur var gick allt bra, och konserten fortsatte om än i ett lite blötare tillstånd. Efter konserten berättade Miss Li för svt att konsertplasket var “magiskt”.

Ångrar du något?

– Jag ångrar sjukt mycket saker som jag har sagt i intervjuer, men mest ångest om man har snackat skit om någon. Jag har som mål att inte snacka skit om folk. Alla ”tyckatillare” och krönikörer som ska vara gapiga och svartmåla varandra, försöker jag vara precis tvärtemot. Sen har jag kräkts på pianot en gång, och det var inte magsjuka. Det kanske publiken inte skulle behöva betala för.