sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Mosebacke Etablissement blir en av Sveriges Hållbara Restauranger

Följ Mosebacke Etablissements resa mot en matupplevelse som inte bara smakar gott, utan också gör gott.

Att det går att driva restaurang och samtidigt vara snäll mot miljön, det ska Mosebacke Etablissement bevisa. Med hjälp av U&We-initiativet Hållbara Restauranger och deras verktygslåda börjar nu resan mot en matupplevelse som inte bara smakar gott, utan också gör gott.

I dag, den 10 oktober, går Södra Teaterns restaurang Mosebacke Etablissement officiellt med i Hållbara Restauranger – ett nätverk av leverantörer och restauranger vars vision är att påverka restaurangbranschen att jobba mer hållbart.

Tillsammans med andra krogar och restauranger – Urban Deli, Restaurang Volt, Moderna Museet med flera – ska Mosebacke Etablissement arbeta för att skapa en mer hållbar restaurang och i förlängningen även restaurangbransch.

– Vi arbetar redan medvetet, bland annat genom vår vegetariska comfort food och ekologiska viner, men ibland har vi känt att vi saknat verktygen för att verkligen bli hållbara som restaurang. Nu får vi hjälp att analysera vår verksamhet och handfasta tips. Vi är grymt peppade, säger restaurangchef Frida Hammarström.

Hållbara Restauranger är inte en ny märkning eller ett pris man vinner, utan en process och ett samarbete. På Facebook och Instagram kan du följa Mosebacke Etablissements resa. Där rapporterar restaurangens medarbetare från workshops, gör intervjuer med expertföreläsare och delar med sig om sina tankar kring arbetet.