sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Nu offentliggör Södran folkets politiska oro

I dagarna sätts den första omgången av Södra Teaterns sociala experiment #politisktmeddelande upp på väggar och elskåp runt om Södermalm.

Det är mindre än ett år kvar till val och på Södermalms gator syns nu drygt 50 frågor, budskap och uppmaningar från personer som har skickat in politiska meddelanden till Södra Teatern.

– Innan alla valkampanjsaffischer dyker upp vill vi ge plats åt dem som politikerna faktiskt företräder. Det känns kul och viktigt, säger Johanna Carlberg, marknad- och kommunikationsschef på Södra Teatern.

#politisktmeddelande är ett socialt experiment och ett demokratiprojekt där Södra Teatern ger bort sina annonsplatser på elskåp och väggar. Avsändarna väljer själva om de vill vara anonyma eller inte och inte en bokstav ändras vid publicering. Enda begränsningen är antalet tecken. Till exempel:

Till: Anna Starbrink, Landstingsråd med ansvar för vården
Från: Sofia, sjuksköterska på landstingsdrivet akutsjukhus

“Hur ska ni göra det möjligt för oss att äta lunch och gå på toa?”

– Vi hoppas att politikerna som meddelandena riktas till nås och väljer att svara med ett eget #politisktmeddelande, säger Johanna Carlberg.

– Men också att fler engagerar sig i politiken.

Tidigare i år genomfördes #offentligtmeddelande där vem som helst hade möjlighet att skicka personliga meddelanden. Totalt 300 roliga, kärleksfulla och tänkvärda meddelanden har därför synts på elskåp och husväggar under våren, sommaren och tidig höst.

Skriv ett #politisktmeddelande