sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Ny identitet för 160-årig kulturikon på Mosebacke

Alla delar i den grafiska identiteten byts ut – logotyp, typsnitt, färger och manér.

Sedan 1859 har Södra Teatern på toppen av Katarinaberget huserat dekadens och djävulskap. I år firar Sveriges äldsta privata teater 160 år och med inspiration hämtat ur Södra Teaterns kulturminnesmärkta hus och rika historia har en helt ny grafisk identitet skapats.

Tillsammans med Jonas Björkman och Jonas Bergstrand på designstudion Problem Bob har Södra Teatern tagit fram en ny logotyp och grafisk profil.

– För oss är Södra Teatern en ikon i Stockholms nöjesliv. När de hörde av sig och frågade om vi ville hjälpa till med en ny grafisk identitet kände vi oss självklart hedrade, säger Jonas Björkman.

Södra Teatern inhyser flera olika verksamhetsområden, vilket ställer särskilda krav på den grafiska identiteten. Södra Teatern är en teater- och konsertscen med hög profil, både inrikes och internationellt, men i huset ryms också Restaurang Mosebacke, nattklubbar, möten- och eventverksamhet, flertalet barer och en av Stockholms mest populära sommardestination – nyrenoverade Mosebacketerrassen.

– Vi är väldigt nöjda över Södrans nya utseende. Det känns värdigt en 160-årig kulturikon och kommer att synas mycket framöver, säger vd Samuel Laulajainen.

Alla delar i den grafiska identiteten byts ut – logotyp, typsnitt, färger och manér. Inspirationen har hämtats ur husets 160-åriga historia, särskilt mönstret i golvkaklet som finns att se i foajé och trapphus. Logotypen hämtar kraft från den fysiska miljön vilket ger den en stark karaktär som kan representera Södra Teaterns alla verksamheter.

– När man jobbar med en kund som är så intimt förknippad med en plats och en byggnad funkar ofta en ”gräv-där-du-står” lösning. Det gäller bara att vara noggrann och ha ögonen med sig så finns svaret mitt framför näsan. Vi är övertygade om att Södra Teatern kommer fylla den nya identiteten med fantastiska värden för alla besökare, säger Jonas Bergstrand.

Den nya grafiska identiteten implementeras successivt i alla kanaler och material. Bland annat kläs Södra Teaterns sajt sodrateatern.com i ny kostym och Restaurang Mosebacke presenterar säsongens nya rätter på menyer i ny design i slutet av april.