sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Nyrenoverade Champagnebaren tar Möten & Event till nya höjder

Med hjälp av arkitekten Olle Rex har Södra Teatern renoverat sin renommerade Champagnebar på våning sju – välkänd för sin fantastiska utsikt över Stockholms inlopp.

Arkitekten Olle Rex har skapat en intim och ombonad miljö med hjälp av lampor från Örsjö belysning, en matt petroleumkulör på väggar och tak samt specialdesignade serveringsbord i mässing och grönt glas. Helt nytt är också den platsbyggda baren, helt klädd i behandlad mässing, även den ritad och designad av Olle Rex. Inspirationen kommer från Södra Teaterns anrika historia och internationella barer.

– Hela idén till kulörerna kommer från en originalritning för Södra Teatern och många detaljerna är kopior av originalsnickerier. Tygvalet till soffor och gardiner är också en historisk hälsning och allt guld och speglar är förstås inspirerat av teatern, säger Olle Rex, arkitekt och parter, Rex+ Arktiektbyrå.

Huvudfokus vid renoveringen var att skapa en flexibel miljö som är lätt att anpassa för olika möten, event och privatfester. Baren går att stänga av, serveringsborden är flyttbara och nya toaletter har installerats för att möjliggöra helt privata tillställningar.

– Champagnebaren har alltid varit vår diamant, men med detta lyft kommer vi att kunna erbjuda en lyxigare upplevelse och en mer flexibel festvåning, säger Ingmari Pagenkemper, vd & konstnärlig ledare på Södra Teatern.

Champagnebaren hyrs främst ut till möten, event och privatfester. Lokalen rymmer upp till 120 gäster vid mingel och upp till drygt 60 gäster för sittande middag. Till lokalen hör en 40 kvm stor terrass med utsikt över Stockholm – från stadshuset, Gamla stan och Djurgården till Stockholms inlopp och horisonten. Sommartid är Champagnebaren öppen för allmänheten onsdag till lördag.

Gå till Södra Teatern Möten & Event

Fakta om Champagnebaren
108 + 40 kvm terrass
2 toaletter (+ RWC våning 8)
Hiss

KAPACITET
Mingel: 100 pers
Runda bord: 50 pers
Långbord: 66 pers
U-bord: 24 pers
Skol: 28 pers
Bio: 56 pers
Styrelse: 30 pers