sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Osminkad sanning med Özz & Måns, kaotisk frälsning och Häckner-show

En vår av humor, feminism, trolleri och samhällskritik väntar på Södra Teatern.

Omid Djalili – “Schmuck for a night”

Det sägs att det räcker med att skratta en kvart om dagen för att bli friskare och gladare. Om det stämmer kommer Södrans publik leva länge och väl efter att ha sett vårens program.

En överdos av skratt lovar den brittiska komikern Omid Djalili som kommer till Södran med  sin show ”Schmuck for a Night” den 2 maj.

Omid Djalili har fått lysande kritik hemma i Storbritannien. Sunday Times beskriver Djalili’s show som “An amiable blend of clowning, storytelling, impressions and social comment that covers pretty much every base in stand-up”.

Läs mer & köp biljett

8 mars med Clara Henry & vänner

På internationella kvinnodagen den 8 mars gästar Clara Henry Södran tillsammans med gäster som Cissi Wallin, Ida Östensson och Föreningen Storasyster. Nyinstiftade, feministiska priset Årets Selma delas ut av kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke till en hemlig vinnare.

En helkväll med feminism, samtal & mingel

Rob Schneider

Trefaldigt Emmy-nominerade komikern Rob Schneider gör ett spännande Sverige-besök med showen “Please join me for an evening of lies!” den 23 mars. Schneider är känd sedan tidigare från både tv och film i samarbeten med bland andra Jerry Seinfeld. I flera säsonger var komikern manusförfattare för Saturday Night Live. men sedan 2009 är han en erkänd ståupp-komiker med internationella turnéer och egen Netflix-sitcom.

Köp en biljett

Världens historia – den osminkade sanningen (manusrep)

Vem var och är den mäktigaste kvinnan genom tiderna? Elisabeth I, Margaret Thatcher eller Kleopatra? Det och mycket annat funderar Özz Nûjen och Måns Möller på i Världens historia – den osminkade sanningen. Den 18 maj kommer de till Södra Teatern för ett öppet manusrep av den 90 minuter långa standupshowen som är en uppföljare till populära “Sveriges Historia – den nakna sanningen”.

Läs mer om den osminkade sanningen

Carl-Einar Häckner på Södra Teatern

Carl-Einar Häckner behöver ingen vidare introduktion. Han är en multibegåvad trollkarl, komiker, musiker och krönikör. Förutom otaliga shower, illusionistiska tricks och skarpa texter har han under 20 års tid uppträtt på Liseberg i Göteborg och bara där setts av drygt en miljon människor genom åren. I september kommer han tillbaka till Södran för att åter igen underhålla och kollra bort sin publik.

Köp biljett

De redan frälsta

I januari hade föreställningen De redan frälsta med systrarna Tiffany och Bianca Kronlöf och Thom Gisslén premiär på Södra Teatern. I april kommer de tillbaka för tre extraföreställningar efter en turnésväng runtom Sverige!

Extraföreställningar i april