sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Per Hagman på scen med Fredrik Strage

Under tre kvällar i september pratar Per Hagman – en av Sveriges mest älskade författare – om sitt liv, sitt skrivande och sina böcker med Fredrik Strage på Södra Teaterns Stora Scen.

Vissa förknippar fortfarande Per Hagman med de syndiga miljöer han skildrade i början av sin karriär. Men trogna läsare vet att han på 2000-talet skrivit mindre om nattklubbar än om pilgrimsfalkar, hundkapplöpningar, Västgötaslätten och Europas behandling av flyktingar. Efter sju romaner och en novellsamling är han en av Sveriges mest älskade författare – och samtidigt en outsider som ständigt flyr den stockholmska kulturvärlden, för att irra mellan Paris, Nice, Palermo, Tunis, Marseilles, Marstrand och Töreboda.

I september hör Per Hagman hemma på Södra Teaterns Stora Scen när han under tre måndagskvällar sitter ned med Fredrik Strage för att diskutera livet, skrivandet och böckerna – en blandning av litteraturafton, talkshow och milt nostalgiska tillbakablickar på de senaste 30 årens popkultur.

Den första kvällen, måndag den 16 september, handlar om romanerna “Cigarett”, “Pool” och “Volt”.

Den andra kvällen, måndag den 23 september, analyseras “När oskulder kysser”, novellsamlingen “Skugglegender” och självbiografin “Att komma hem ska vara en schlager”.

Tredje kvällen, måndag den 30 september, är vigd åt Hagmans stora kärleksroman “Vänner för livet” och den självrannsakande “Allas älskare, ingen älskling”.

Fredrik Strage kommer givetvis också att intervjua Per Hagman om musiken i hans böcker och favoriter som Soft Cell, The Cure, Boy George, Blümchen, Miss Kittin, Vive La Fête och Eddie Meduza.

Läs mer och köp biljett