sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Petter släpper nytt album

Nya albumet '9818' släpps på dagen 20 år efter 'Mitt sjätte sinne'.

I år firar Petter 20 år som artist med fem exklusiva konserter på Mosebacketerrassen. När han ställer sig på scenen för den femte och sista konserten den 26 augusti är det på dagen 20 år sedan debutalbumet Mitt sjätte sinne släpptes. 20 år sedan Petter Askegren klev fram i hiphopcrewet Natural Bond (Seb Roc, Pee Wee, Tomas Rusiak) som Sveriges största hiphopartist.

Mitt sjätte sinne blev det riktiga startskottet för rap på svenska och gjorde avtryck på en hel generation och 20 år senare står den stadigt kvar som en svensk klassiker. Genombrottet kom med singlarna Mikrofonkåt och Vinden har vänt. Sedan dess har Petter släppt tio fullängdsalbum samt två samlingsalbum.

För att markera 20-årsdagen släpper nu Petter nya albumet 9818 den 26 augusti samt en jubileumsutgåva av “Mitt sjätte sinne 20” innehållandes bildvinyler av originalutgåvan och två instrumentalvinyler.

Med albumutgåvan 9818 tar Petter en tillbakablick över en karriär, få kan skämmas över. På albumet finns 11 nya låtar, producerad och skrivna med de som fanns kring honom för 20 år sedan och med debutalbumet Mitt sjätte sinne som referens i sound och estetik. Texterna är tillbakablickar och reflektioner kring resan och förändringarna inom honom själv och samhället i stort, dom 20 år som passerat. Bland gästerna på albumet 9818 hittar vi bland andra Pee WeeTomas Rusiak, Eye-N-I, Aleks och Feven.

Petter – Efterfesterna

Petter jubileumsutgåva Mitt sjätte sinne