sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

PK-fittan talar ut

Södermalmsbon och komikern Elina Du Rietz blandar stand up med skådespeleri och väver ihop showen med karaktärer från huset där hon bor – trots att det är extremt icke-PK att härma andra.

Nu är det äntligen dags för PK-fittan att tala ut. Södermalmsbon och komikern Elina Du Rietz gör en föreställning om livet som politiskt korrekt där hon blandar stand up med skådespeleri och väver ihop showen med karaktärer från huset där hon bor – trots att det är extremt icke-PK att härma andra.

Men frågan är om det ens går att göra stand up och samtidigt vara PK, och varför har begreppet PK blivit ett skällsord?

– Det är mycket att stå i som PK-fitta. Jag försöker göra allting rätt, återvinna, handla ekologiskt, skänka pengar till behövande, prata med flyktingar och köra gasbil. Men det är ju också sjukt jobbigt att behöva tänka på varenda grej en köper. Är den ekologisk, giftfri, djurtestad? Hur många tiggare kan jag ge pengar innan jag själv går i konkurs? Och hur mycket bröstmjölk finns det egentligen kvar efter sex års amning? Tur ändå att en kan lämna in hunden på det könsneutrala hunddagiset i Hornstull, säger Elina Du Rietz.

43-åriga Elina Du Rietz är ståuppkomiker, skådespelare och manusförfattare. Ni har förmodligen sett henne i något  humorprogram på tv som Solsidan, Partaj, Boymachine eller Sommaren med släkten. Just nu ser ni henne i den episka dansscenen mot Mikael Persbrant i Tårtgeneralen. Elina inledde sin ståuppkarriär för tio år sen genom att vinna nybörjartävlingen Bungy Comedy och därefter direkt bli upplockad och turnera med de största komikerna i landet såsom Henrik Schyffert, Adde Malmberg, Babben och Lennie Norman. Hon är ständigt runt på svenska ståuppklubbar och de senaste åren har hon även turnerat landet runt med humorsuccén Osvajpade Diamanter. Äntligen vågar hon sig ut på egen hand.

Se PK-fittan på Stora Scen den 1 december.

Recension i DN: ”PK-fittan” – smart och tankfullt om vådan av att vara korrekt

köp biljett