sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Polisen ställer in Annika Ljungs medverkan i panelsamtal om tryggare nattliv

VICE Talks på Södra Teatern: Planerad demonstration bakom beslutet.

I dag, måndag, anordnas VICE Talks – föreläsningar och panelsamtal om ett tryggt nattliv – på Södra Teatern. Bland deltagarna i panelsamtalet, som presenterades tidigare, fanns Annika Ljung från Narkotikagruppen Södermalm.

Som en effekt av Annika Ljungs deltagande uppmanade under helgen en drogliberal grupp till demonstration i direkt anknytning till panelsamtalet. Södra Teatern och VICE har nu informerats om att polisen tar den planerade demonstrationen på så pass stort allvar att de beslutar att ställa in Annika Ljungs medverkan, då hennes säkerhet inte kan garanteras.
Syftet med panelsamtalet är att lyfta olika perspektiv från Stockholms nattliv och diskutera hur vi tillsammans kan skapa en tryggare miljö. Att polisen nu väljer att inte delta tycker vi på Södra Teatern och VICE är mycket beklagligt, med tanke på polisens samhällsfunktion och perspektiv.

Paneldeltagare (uppdaterad lista):
Ingmari Pagenkemper, VD och konstnärlig ledare, Södra Teatern
Nadja Chatti, Nattrådet
Lill Lindqvist, Nattklubbschef Charles / TAKO
Anders Varveus, Nattklubbsarrangör / Grundare Docklands
Mattias Polanco, Label Manager Love Potion

VICE Talks inleds klockan 16.00 med föreläsning av Fiona Measham, grundare av The Loop, om skademinimering.

VICE: Fiona Measham vill att du ska ha möjlighet att testa dina droger


OM VICE
VICE i Europa har bevakat nattliv och festivaler i över tio års tid och arbetar i nära relation med internationella skademinimeringsorganisationer som The Loop och Global Drug Survey. Vi upplever att Sverige ligger efter där andra EU-länder betraktar nattliv som en egen stark ekonomi, en så kallad Night Time Economy. Med VICE Talks vill vi prata om hur vi kan börja betrakta nattliv som en miljö att arbeta med istället för mot.
VICE är ett internationellt mediabolag och skapare av innehåll för unga vuxna. Sedan det grundades 1994 har VICE expanderat och finns nu i över 30 länder och distribuerar videoinnehåll till flera miljoner tittare varje månad på digitala, linjära, mobila och sociala plattformar. VICE består av flera internationella sajter; nyhetsprogram i samarbete med HBO; ett produktionsbolag; en tidskrift; ett skivbolag; en kreativ byrå; och tv-kanalen VICELAND som finns i flera länder.