sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Hon ger trolleri i ny analys, snygg kostym och svallande rött hår

Trolleri, feminism, humor och politik – här är vårens scenkonst på Södran.

Where the Magic Happens är magikern Caroline Ravns första egna show. Hon blandar humor, trolleri och tankeläsning tätt sammanflätat med storytelling och underhållning. Klassiska trick får nytt liv när Caroline Ravn sätter färg på världen.

Läs mer – från präst till trollkarl

Helkväll med feminism, samtal och mingel! Den 8 mars firar vi internationella kvinnodagen med Clara Henry och vänner på Stora Scen. Clara Henry pratar jämställdhet och framtidshopp med bokaktuella författare och feministiska inspiratörer i svallvågorna av #metoo. Dessutom delas det nyinstiftade feministiska priset Årets Selma ut till en hemlig vinnare.

Här är alla gäster

Efter höstens succé med 30 föreställningar över hela Sverige är det nu bestämt att Anders & Måns förlänger perioden och åker i vår åter ut på vägarna med föreställningen “Nu har vi väl trevligt?”.

“Det var längesen vi hade så roligt tillsammans. Därför känns det extra bra att vi ska åka en liten sväng till.” – Anders & Måns.

9 & 10 mars – köp biljett

I vår hyllas en av Turkiets främsta kulturpersonligheter på Södra Teatern. Zülfü Livaneli har fått över 30 nationella och internationella priser för sin musik, litteratur och film. Hyllningskvällen på Södran leds av Alexandra Pascalidou och innehåller samtal med Livaneli och musik på både svenska och turkiska.

8 april – läs mer & köp biljett

2009 gjorde den trefaldigt Emmy-nominerade Rob Schneider comeback som standupp-komiker efter ett nästan 20 år långt uppehåll. I vår kommer han till Södra Teatern med sin nya show “Please join me for an evening of lies”.

Join Rob for an evening of lies

Riksteatern på Södran X 3. Familjen Kaos har redan gjort tio bejublade föreställningar av De redan frälsta på Södra Teatern. I april återvänder de för tre extraföreställningar! Likaså gör FATTA! med Cleo & JUCK för ett extra datum den 6 mars.

När Rickard Söderberg ställer sig på Stora Scen i mars gör han det med en fladdrande cape, superkraften sång och det hemliga vapnet snällhet.

Rickard Söderberg är Gaytenor

Allt på Södrans scener hittar du här.