sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

“Smart uppdaterad feministisk klassiker”

Lo Kauppis dramatisering av Män kan inte våldtas hyllas av kritikerna.

“Lo Kauppi flyttar Tikkanens berättelse till nutid och gör huvudpersonen, bibliotekarien Tova tio år äldre. Hon fyller 50, firar med att gå på krogen ensam och träffar Martti. Följer med honom hem och blir våldtagen i en ursinnig maktdemonstration som bara överträffas när Tova senare gör samma sak mot Martti. Är det något att gå och se, undrar kanske någon. 

Obetingat ja, eftersom föreställningen är så mycket mer. Snarare  än ett inlägg våldtäktsdebatten får vi en bullrig, rolig, rörande och skrämmande historia om alla oss.”

Dagens Nyheter

 

“En smart iscensättning av Märta Tikkanens klassiker från 1975 har fått Susanne Sigroth-Lambe att rysa av igenkänning.”

Upsala Nya Tidning

 

“Ingen som är mor till en son, dotter till en far, syster till en bror eller partner till en man kan gå från Kauppis uppsättning oberörd. “

Expressen Kultur

 

“Lo Kauppi har flyttat denna Helsingforsroman med alla sina lokala gatuangivelser till Stockholm av idag. Hon har läst av tiden, uttryck och trender helt perfekt och ofta med en komisk släng.”

Svenska Dagbladet

Läs mer om föreställningen & köp biljett här