sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Södra Teatern bygger om – premiär för ny bar i juni

Under våren och sommaren bygger Södra Teatern om flertalet lokaler. Den 4 juni öppnar en helt ny bar i det som tidigare har varit foajé och biljettkassa.

I slutet av april inleddes renoveringen av Södra Teaterns foajé där det den 4 juni öppnar en helt ny bar med tillhörande chambre séparée samt uteservering mot Mosebacke Torg.

– Vi vill ge Södermalm en naturlig mötesplats och den här baren kommer att bli både Södrans och Söders hjärta. En plats där du kan ha ditt kundmöte över en kopp kaffe under dagen och lite senare dricka och äta något gott. Hänga länge, helt enkelt, säger vd Samuel Laulajainen.

I samband med bygget av görs även en ny entré till Restaurang Mosebacke.

Under juli tar nattklubbarna sommarpaus medan Södra Bar på våning tre renoveras. Lokalen ska optimeras för konserter med en ny scen och bar.

– Vårt mål är att göra husets scener större och bättre. Vi börjar med Södra Bar där vi i höst kommer att få se många nya, spännande akter och dessutom fortsätta festa på stans bästa klubbar, säger Fredrik Granberg, programchef och konstnärlig ledare.

I sommar görs även förberedelser för att kunna utöka kapaciteten för teatersalongen Stora Scen.

– Vi jobbar hårt på att bredda och utveckla verksamheten på Stora Scen, säger Fredrik Granberg.

Efter klagomål från grannar och föreläggande från Miljöförvaltningen har Södra Teatern beslutat att flytta höstens konsert- och klubbverksamhet på Kägelbanan till husets övriga scener.

– Vi utvärderar nu föreslagna åtgärder för att minska ljudläckage och andra störningsmoment i samband med verksamheten. Efter sommaren vet vi mer, men nu ser vi fram mot alla sommarkonserter på nyrenoverade Mosebacketerrassen, säger Samuel Laulajainen.

Läs mer om Mosebacketerrassen här.