sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Södra Teatern får ny ägare: “Vi är oerhört stolta och glada”

Verksamheten Södra Teatern AB och fastigheten Mosebacke 10 förvärvas av Stockholmsbaserade fastighetsbolaget Maelir AB. – Vi är oerhört stolta och glada att ha fått möjligheten att förvärva Stockholms bästa nöjes- och kulturpalats, Södra Teatern, säger Jakob Johansson, ägare och vd Maelir AB.

Södra Teatern säljs av Riksteatern som har ägt verksamheten sedan 1972 och fastigheten Mosebacke 10 sedan 2000. Södra Teatern har sedan 2013 agerat som ett dotterbolag med målsättning att bli en självständig aktör. I fastighetsbolaget Maelir AB ser Riksteatern en ägare som kommer att arbeta långsiktigt, med en tydlig målsättning att driva verksamheten vidare i linje med hur den ser ut i dag.

– Vi är oerhört stolta och glada att ha fått möjligheten att förvärva Stockholms bästa nöjes- och kulturpalats, Södra Teatern och Mosebacke. Vår ambition är att driva verksamheten vidare helt i linje med dagens verksamhet där mat, nöje, scenkonst, klubbar och konserter står för ett innehåll som skapar den unika profil som Södra Teatern har. En sund och hållbar verksamhet på en av Stockholms vackraste platser, säger Maelir AB’s ägare och vd Jakob Johansson.

Förvärvet av Södra Teatern sker i sin helhet den 31 augusti. Södra Teaterns nuvarande vd och konstnärliga ledare Ingmari Pagenkemper lämnar då sitt uppdrag efter drygt fem för att ta sig an Cirkus på Djurgården. Under tiden som hennes efterträdare rekryteras kommer Johanna Carlberg, i dag marknads- och kommunikationschef på Södra Teatern, att agera tillförordnad vd.

– Det känns tryggt att lämna över rodret. Södra Teatern står stabilt med en fantastisk personalstyrka som vet precis hur detta nöjespalats ska drivas och nya ägare som verkligen månar om verksamheten. Att Johanna Carlberg tar över som tillförordnad vd är helt rätt. Hon och jag har varit ett tajt team från dag ett och jag vet att Johanna brinner för Södran, säger Ingmari Pagenkemper.

Riksteatern kommer att fortsätta sitt samarbete med Södra Teatern som en given scen för föreställningar och sammankomster i Stockholm.