sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Södra Teaterns vd: Flytta Zlatan till Mosebacke

Samuel Laulajainen, vd för Södra Teatern i Stockholm, uppmanar Malmös politiker att flytta den vandaliserade statyn av Zlatan Ibrahimovic till Mosebacketerrassen.

– Vi erbjuder ett nytt hem till Zlatan-statyn på anrika Mosebacketerrassen där han kan stå och blicka ut över Stockholm tillsammans med August Strindberg, säger Samuel Laulajainen, vd Södra Teatern.

Efter helgens brutala vandalisering av Zlatan-statyn utanför MFF-borgen i Malmö är statyns framtid oviss. Nu öppnar Södra Teatern upp för att omplacera statyn till Mosebacketerrassen i hjärtat av Södermalm.

Sydsvenskan: ”Zlatan har blivit Malmös Gävlebock”

– Det hade varit en stor ära att ge statyn av en av Sveriges största fotbollsspelare ett nytt hem. Vi tror att han hade passat perfekt i vår miljö, säger Samuel Laulajainen.

På Mosebacketerrassen skulle Zlatan-statyn stå tillsammans med den berömda bysten av August Strindberg. Mosebacketerrassen är alltid öppen för allmänheten och tillhör Södra Teatern som även bedriver verksamhet på platsen.

– Med Mosebacketerrassen har vi en unik plats och möjlighet som inte många andra aktörer kan erbjuda. Vi hoppas nu att politikerna i Malmö tycker likadant, så ser vi till att Zlatan-statyn får ett nytt hem, säger Samuel Laulajainen.